Tillerson afirmă că ingerința Rusiei în alegerile din SUA a fost un act de 'război hibrid'

Tillerson afirmă că ingerința Rusiei în alegerile din SUA a fost un act de 'război hibrid'

Ingerința Rusiei în alegerile din SUA din 2016 a fost un act de 'război hibrid' din partea Moscovei, a declarat marți secretarul american de stat Rex Tillerson, potrivit AFP.

Președintele Donald Trump "a spus clar în mai multe rânduri că două țări ca Rusia și SUA nu-și pot permite să nu aibă o relație productivă, însă în prezent nu este cazul și știm cu toții de ce", a spus el la o reuniune în fața funcționarilor Departamentului de Stat, făcându-și bilanțul ca șef al diplomației americane.

"Rusia a invadat un stat suveran, Ucraina", și, "prin intermediul unui război hibrid", "a ales să se amestece în procesul democratic de aici și apoi și din alte țări", a atras el atenția.

Rugat să precizeze dacă și Casa Albă împărtășește această viziune privind ingerința Rusiei, un înalt responsabil al Departamentului de Stat a răspuns: "El este secretarul de stat și el a spus-o".

Expresia 'război hibrid' este de obicei folosită pentru a descrie operațiunile ruse în Ucraina, prin folosirea serviciilor speciale și a dezinformării, precizează AFP.

Serviciile de informații americane au concluzionat de peste un an că Rusia lui Vladimir Putin a încercat să îi influențeze pe alegătorii americani în 2016 prin intermediul unor atacuri cibernetice și printr-o amplă campanie de propagandă.

Acest presupus amestec al Moscovei face obiectul unei anchete federale în SUA, care vizează de asemenea și suspiciunile privind o înțelegere secretă între Rusia și echipa de campanie a candidatului Donald Trump, ales în cele din urmă la Casa Albă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

2 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

3 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși