Timiş: Cetăţean străin, traficant de migranţi, arestat pentru 30 de zile

Timiş: Cetăţean străin, traficant de migranţi, arestat pentru 30 de zile

Magistraţii Tribunalului Timiş au dispus 30 de zile de arest preventiv pentru un cetăţean afgan care a coordonat o reţea de trafic de migranţi pe raza judeţului.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările într-un caz înregistrat recent în zona de competenţă Jimbolia şi au depistat, în Timişoara, un cetăţean afgan, în vârstă de 28 de ani, despre care se deţineau informaţii că ar coordona o reţea de trafic de migranţi, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara remis, duminică, AGERPRES.

Cetăţeanul afgan, aflat deja pe teritoriul ţării noastre, racola transportatori români pentru a prelua grupuri de migranţi din apropierea frontierei şi a-i transporta în Timişoara, de unde îi prelua el.

În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru trafic de migranţi.

Faţă de şoferul autoturismului depistat în prima fază a cercetărilor a fost instituită măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, iar pentru cetăţeanul afgan, coordonatorul acţiunii, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pe 30 de zile.

În 23 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, iar la verificarea unui autoturism care circula în regim de taxi, au fost descoperiţi patru cetăţeni străini, toţi bărbaţi. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Şoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei patru cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Zvon...