Timiş: Doi soţi, reveniţi din Italia, nu au coronavirus; o femeie din mediul rural a solicitat izoleta

Timiş: Doi soţi, reveniţi din Italia, nu au coronavirus; o femeie din mediul rural a solicitat izoleta

Doi soţi din Timişoara, femeia de 38 de ani şi bărbatul de 39 de ani, care au fost la schi în străinătate, iar la revenirea în ţară au trecut prin Lombardia, s-au prezentat, luni, la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, pentru analize, care au ieşit negative.

O altă femeie, din mediul rural al judeţului Timiş, în vârstă de 69 de ani, care a fost în regiunea Lombardia şi a intrat în ţară pe data de 25 februarie, fiind autoizolată la domiciliu, a solicitat luni izoleta pentru a fi adusă la spital, acuzând tuse şi febră.

Managerul spitalului, dr. Voichiţa Lăzureanu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că femeia care este deja internată cu confirmare de coronavirus se simte bine.

"Rezultatele de laborator pentru cei doi soţi care au intrat în ţară pe 29 februarie, sunt negative, dar au acuzat dureri în gât şi tuse, fiind afebrili. Sunt autoizolaţi la domiciliu următoarele 14 zile", a afirmat Voichiţa Lăzureanau.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, în prezent avem 413 de cazuri de autoizolare la domiciliu în Timişoara, zero, niciun caz de carantină şi unul de coronavirus confirmat.

"Astăzi a fost solicitată izoleta pentru fi dusă la spital o femeie de 69 de ani (din mediul rural, n.r.), care a revenit pe data de 25 februarie din Lombardia şi care s-a aflat în autoizolare la domiciliu. Acum a anunţat că are tuse şi febră. Dacă avem sesizări că cei care sunt în autoizolare ies din domiciliu, cerem ajutorul celorlalte instituţii (poliţie, jandarmerie, n.r.). Avem personal cu echipament de protecţie corespunzător în toate punctele de trecere a frontierei, care asigură serviciul de triaj nonstop", a declarat în acelaşi context directorul DSP Timiş, Cornelia Malac.

Prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, a precizat că a cerut să fie informată de către DSP Timiş dacă are nevoie de suplimentare de personal care să asigure permanenţele în punctele de trecere a frontierei. AGERPRES/(A, AS - autor: Otilia Halunga, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…