Timiş: Dosar penal în cazul unui turc care transporta peste 38.000 de articole de îmbrăcăminte contrafăcută

Timiş: Dosar penal în cazul unui turc care transporta peste 38.000 de articole de îmbrăcăminte contrafăcută

Un şofer de cetăţenie turcă este cercetat penal după ce a fost depistat de inspectorii vamali ai Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Timişoara că transporta cu tirul peste 38.000 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.

Biroul de presă al DRV Timişoara a anunţat, joi, că în data de 17 iunie, inspectorii vamali ai Serviciului supraveghere şi control vamal din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara au reţinut 33.578 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.

În data de 3 iunie, la solicitarea lucrătorilor Poliţiei de Frontieră din cadrul Punctului de trecere a frontierei Vărşand, s-a efectuat un control vamal asupra unui automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean turc, care transporta respectivele articole, sub supraveghere vamală, din Turcia către Belgia.

În urma controlului vamal amănunţit efectuat de echipa formata de inspectorii vamali ai Serviciul de Supraveghere şi Control Vamal din cadrul DRV Timişoara, au fost identificate 38.050 de bunuri în valoare de 120.000 euro, susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală, precum şi 181 de colete conţinând 8.705 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, fără marcă protejată, sustrase de la control vamal.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea bunurilor, precum şi verificarea, la reprezentanţii titularului de marcă, a tuturor bunurilor susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

În cauză a fost deschis dosar de cercetare penală, întrucât fapta ar putea întruni elementele constitutive ale infracţiunii de contrabandă, prevăzută de Codul vamal al României, mai precizează comunicatul DRV Timişoara. AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?