Timiş: DSP a declarat stins focarul epidemiologic COVID de la Maternitatea Odobescu

Timiş: DSP a declarat stins focarul epidemiologic COVID de la Maternitatea Odobescu

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat, marţi, că a fost declarat stins focarul epidemiologic de COVID-19 de la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal Timişoara, unde în urmă cu o lună au fost depistate pozitiv cadre medicale şi femei internate, iar 10 nou-născuţi, declaraţi SARS-CoV-2 pozitiv iniţial, la retestare au fost negativi.

Doar unul dintre bebeluşii respectivi, din alt judeţ, care a fost externat, a revenit după câteva zile, fiind internat, ca pozitiv, la Maternitatea "Bega" COVID, unde a fost vindecat.

Pentru situaţia de la Maternitatea Odobescu a fost deschis dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

"Având în vedere că în intervalul de 14 zile de la raportarea ultimului pacient depistat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2 nu s-au mai înregistrat noi cazuri cu această patologie, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a declarat stins focarul epidemiologic din cadrul Clinicii de Obstetrică-Ginecologie (Odobescu, n.r.) a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, începând cu data de 11 mai. Unităţile sanitare cu paturi rămân sub atenta monitorizare a DSP Timiş", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Până la această dată, 312 persoane din judeţul Timiş au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, o persoană de la Spitalului Municipal "Dr. Teodor Andrei" Lugoj şi 14 persoane de la Maternitatea "Bega", după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ.

De la debutul situaţiei epidemiologice actuale până în prezent, 37 de persoane din judeţul Timiş au decedat, fiind pozitive pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat în timpul vizitei pe care a efectuat-o la sfârşitul lunii aprilie, la Timişoara, că este mulţumit de situaţia pe care a găsit-o la Maternitatea "Odobescu", după ce au fost luate măsurile anti-COVID. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…