Timiș: Instanța a respins contestațiile în dosarul ''CFR la fier vechi'' privind arestul sau controlul judiciar

Timiș: Instanța a respins contestațiile în dosarul ''CFR la fier vechi'' privind arestul sau controlul judiciar

Curtea de Apel Timișoara a respins, în noaptea de luni spre marți, printr-o sentință definitivă, ca nefondate contestațiile venite din partea inculpaților din lotul ''CFR la fier vechi'' și a DIICOT, privind starea de arest preventiv sau controlul judiciar, în cazul unei singure persoane contestația fiind admisă în parte.

''Respinge ca nefondate contestațiile declarate de DIICOT Timișoara, precum și de inculpații: Crăciun Mihuț Constantin, Ciobanu Daniel, Bărculeț Pavel, Enache Florin-Claudiu, Niculescu George, Corodan Gelu Ioan, Mutașcu Mihai, Rădulescu Stănel, Derscaru Cristian-Valeriu, Luca Ovidiu-Dumitru, Voica Maria, împotriva încheierii penale pronunțate de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș. Admite în parte contestația formulată de inculpatul Filip George Corneliu împotriva aceleiași încheieri penale, în sensul că înlocuiește dispoziția impusă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Timiș, de a nu depăși limita teritoriala a județului Timiș, cu măsura de a nu depăși limita teritorială a României, fără acordul prealabil al organelor judiciare. Definitivă'', arată soluția Curții de Apel Timișoara pronunțată în ședința Camerei de consiliu.

Magistrații Tribunalului Timișoara au emis săptămâna trecută mandate de arestare preventivă pe numele fostului director general al CFR Marfă Mihuț Constantin Crăciun și în cazul altor trei directori din cadrul companiei, iar pentru alte șase persoane au dispus arestul la domiciliu în dosarul 'CFR la fier vechi'. În afară de Crăciun, judecătorii au dispus arestarea preventivă a lui Daniel Ciobanu, director operațiuni dezvoltare, Pavel Bărculeț, director departament vânzări — trafic, și Florin-Claudiu Enache, director vagoane.

Totodată, instanța a decis ca Mircea Ion Mașcovescu, Mihai Mutașcu, Gelu-Ioan Corodan, George Niculescu, Stănel Rădulescu și Ovidiu-Dumitru Luca să fie cercetați în arest la domiciliu. În cazul altor nouă persoane, instanța a decis că acestea pot fi cercetate sub control judiciar.

În dosar se fac cercetări față de 40 de persoane, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...