Timiş: Vârstnică evacuată din căminul de la Liebling, decedată în spitalul din Deta; ea nu a primit niciun tratament în azil

Timiş: Vârstnică evacuată din căminul de la Liebling, decedată în spitalul din Deta; ea nu a primit niciun tratament în azil

O bătrână de 86 de ani, aflată printre cei opt vârstnici cazaţi în azilul din localitatea timişeană Liebling care au fost evacuaţi din cauza condiţiilor mizere, a decedat joi dimineaţa, la spitalul din oraşul Deta, în urma unui stop cardiorespirator.

Directorul spitalului, dr. Codruţa Bugău, a declarat că bătrâna era foarte bolnavă şi că în azil nu a primit niciun fel de tratament pentru afecţiunile de care suferea.

"Decesul s-a înregistrat la ora 4.00. Bătrâna nu a primit niciun tratament (în azil, n.r.). Avea mai multe boli asociate, dar nu a primit tratament pentru ele. Dintre cei internaţi, doi bătrâni au plecat acasă, unul a revenit la azil, dar miercuri seara a reajuns la noi, la spital. Ceilalţi transferaţi sunt în stare bună", a afirmat Codruţa Bugău.

Medicii legişti au preluat corpul neînsufleţit al bătrânei pentru a stabili cauza exactă a morţii, dar va fi deschisă şi o anchetă în acest sens.

Luni, ISU Timiş a intervenit în acţiunea de mutare a bătrânilor din azilul din localitatea timişeană Liebling la Spitalul Orăşenesc Deta, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a constatat că în unitate erau condiţiile insalubre şi nu mai corespundeau unui trai decent. În azil erau 11 bătrâni, dar numai opt au acceptat să fie transportaţi la Deta.

La azil au descins şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Poliţiei Timiş, luându-se decizia închiderii căminului pentru că viaţa, sănătatea şi siguranţa vârstnicilor erau puse în pericol. Echipa de control a găsit pe lângă murdărie, pereţi plini de mucegai, lenjeria de pat murdară, lipsa unei săli de servire a mesei şi a asistentului medical, vase şi veselă spălate într-un lighean, iar bătrânii stăteau câte trei-patru în cameră, la comun, femei şi bărbaţi.

Azilul privat avea suspendată activitatea din ianuarie, până când proprietarul urma să salubrizeze localul, dar nu s-a conformat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia