Ţiriac, dezvăluiri despre Halep: Marea greşeală care a marcat cariera Simonei

Ţiriac, dezvăluiri despre Halep: Marea greşeală care a marcat cariera Simonei

La prima vedere, Simona Halep s-a redresat după dezamăgirea de la Washington pe care a pus-o pe seama condiţiilor meteo.

Pe de altă parte, Ion Ţiriac (83 de ani) crede că problemele fostului lider mondial sunt mai profunde. Şi ţin de anumite carenţe fizice, care nu mai pot fi remediate la vârsta Simonei.

„La 14 ani, trebuia ca Halep să facă cele patru-cinci ore pe zi de antrenament, pe care nu le-a făcut. A avut extraordinar de mult talent, dar uite că fizicul nu poate fi făcut la 30 de ani, e prea târziu. La vârsta asta, pui deja ultima rotiţă. Să aibă grijă de fizic, că de acolo i se trage absolut tot ce i se trage! Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de faţă. Practic, nu ştiu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găseşte. Şi apoi, cu tot respectul, Simona n-are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază. Din nou, numai talentul îşi spune cuvântul la Simona. La 30 de ani, ea a făcut minuni. Dacă cineva o lua la 14 ani şi o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulţite cu 3“, a spus Ţiriac, într-un interviu pentru „Gazeta Sporturilor“.

Acesta s-a arătat dezamăgit de parcursul Simonei, la Wimbledon 2022, unde românca s-a oprit, în semifinale, după un meci pierdut cu Elena Rybakina (3-6, 3-6), cea care, ulterior, a şi cucerit trofeul la „All England Club“.

„Eu nu am văzut nici măcar o minge de-ale Simonei la Wimbledon. Dar, pe hârtie, matematic, n-avea cum să piardă Wimbledon anul acesta“, a fost părerea exprimată de Ţiriac.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Foarte interesante amănunte...

3 Descoperire inedită despre calitățile cafelei

4 Așa o fi?

5 Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“