Toader: Ambasadorul SUA nu este jurist; nu cunoaște mecanismele statului de drept din România

Toader: Ambasadorul SUA nu este jurist; nu cunoaște mecanismele statului de drept din România

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat joi seară că ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, nu este jurist și nu cunoaște mecanismele statului de drept din România.

 "Eu am avut trei întâlniri cu ambasadorul Statelor Unite, dar întâlniri oficiale, nu private pentru că relațiile dintre noi nu sunt de natura unei întâlniri private. Toate trei au avut loc la Ministerul Justiției, toate trei au fost la solicitarea ambasadorului Statelor Unite.(...) Pot să vă spun faptul că ambasadorul Statelor Unite nu este jurist și cred, afirm în deplină cunoștință de cauză, pe de o parte nu-i jurist, pe de altă parte nu cunoaște mecanismele statului de drept din România, reglajul, arhitectura autorităților din România și atunci cred că e greu să integrezi o propunere de modificare într-un context legislativ pe care nu îl cunoști", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Ministrul a adăugat că ambasadorul a fost foarte surprins când a aflat că inițiativa modificării legilor justiției a venit chiar de la CSM.

Statele Unite ale Americii au anumite îngrijorări față de propunerile de modificare a legilor Justiției și apreciază că acestea ar putea "inversa" parcursul României în ceea ce privește statul de drept, a declarat joi ambasadorul SUA la București, Hans Klemm .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro