Toader, despre desecretizarea Protocolului SRI - PG: Adevărul trebuie să iasă la suprafaţă

Toader, despre desecretizarea Protocolului SRI - PG: Adevărul trebuie să iasă la suprafaţă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat vineri că apreciază desecretizarea Protocolului dintre SRI şi Parchetul General , precizând că "adevărul trebuie să iasă la suprafaţă".

"Apreciem desecretizarea Protocolului SRI - Parchetul General - adevărul trebuie să iasă la suprafaţă! Vom aprecia continuarea procesului de desecretizare!", a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Serviciul Român de Informaţii a publicat vineri pe site Protocolul de colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale.

Documentul a fost încheiat pe data de 4 februarie 2009, fiind semnat de Tiberiu Niţu, prim-adjunct al procurorului general la acea vreme, şi Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI. Protocolul a fost aprobat de şefii celor două instituţii de la acea dată - Laura Codruţa Kovesi şi George Maior.

El a fost încheiat în baza Constituţiei, a Codului de procedură penală, a unor legi, ordonanţe de urgenţă şi hotărâri de guvern, dar şi a unor hotărâri CSAT, potrivit documentului declasificat de SRI. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”