Toader despre solicitarea încetării detașării magistraților la MJ: Mulți depășiseră intervalul de timp; angajăm tineri

Toader despre solicitarea încetării detașării magistraților la MJ: Mulți depășiseră intervalul de timp; angajăm tineri

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că a cerut încetarea detașării tuturor magistraților la MJ deoarece la foarte mulți dintre aceștia este depășit termenul legal prevăzut, dar și pentru că se dorește angajarea unor juriști tineri, valoroși, pe care instituția să conteze în următorii ani.

Întrebat despre posibile tensiuni cu CSM referitor la solicitarea de încetare a detașării a tuturor magistraților la Ministerul Justiției, Toader a explicat că detașările sunt pe trei ani, de cel mult două ori.

"Legea spune că detașările sunt pe trei ani, de cel mult două ori. Sunt foarte mulți detașați din cei care sunt la Justiție care depășiseră acel interval de timp. Ministerul Justiției trebuie să-și angajeze personal propriu. Avem foarte mulți juriști în România, avem juriști foarte bine pregătiți, juriști pe care să-i angajăm la Ministerul Justiției, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul Ministerului Justiției", a afirmat Toader, la Palatul Parlamentului.

Ministrul Justiției a susținut că, în același timp, puterea judecătorească și Ministerul Public au nevoie de oameni, de specialiști, de procurori, de judecători.

"Și vă dau un exemplu cât se poate de simplu. Aveam pe cineva, o doamnă absolut respectabilă, care era procuror și șef de Resurse Umane. E păcat să ții un procuror foarte bine pregătit șef la Resurse Umane. De aceea s-a format, să facă muncă de procuror. Deci, acesta este motivul pentru care am cerut încetarea detașării tuturor. Angajăm oameni tineri valoroși, pe care ministerul să conteze pe mulți ani", a completat Toader.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 Așa o fi?

3 VIDEO Oficial britanic / „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”

4 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

5 Alina Sorescu divorțează? El nu mai poartă verigheta!