Toader: Lazăr foloseşte tertipurile legii pentru a trage de timp până la încheierea mandatului

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, "trage de timp" până la finalizarea mandatului său din 2019 pentru a-şi activa pensia de magistrat, a declarat joi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Toader a sugerat că acţiunile întreprinse de Lazăr pentru a contesta decizia de revocare a sa din funcţie sunt "pe persoană fizică".

"Eu n-am evaluat persoana fizică, am evaluat procurorul general. Cred că e limpede pentru toată lumea. Tot limpede este şi faptul că procedural foloseşte (n.r. - Lazăr) tertipurile şi posibilităţile legii de a trage de timp, cu speranţa finalizării mandatului, cred, în 19 aprilie la anul. Dovadă - faptul că s-a dus la Alba Iulia acasă, unde locuieşte persoana fizică, şi nu s-a dus la instanţa de control administrativ din Bucureşti, unde îşi are sediul persoana juridică pe al cărui conducător l-am evaluat. Doi - n-a evocat neconstituţionalitatea legii şi competenţele procedurilor de evaluare, ci Legea 544 privind contenciosul administrativ, cu o mare dilemă dacă poate sesiza instanţa de control pe persoană fizică sau în numele persoanei juridice. Concluziile le trageţi şi dumneavoastră", a declarat Toader la Parlament.

Un alt argument adus de Tudorel Toader este faptul că Augustin Lazăr a cerut la Alba Iulia să fie sesizată Curtea de Justiţie a Uniunii Europene dacă un ministru poate să ceară revocarea.

"În primul rând, raportul de evaluare nu este un act administrativ, nu produce efecte juridice. Dacă le-ar fi produs, îl revocam de atunci. Şi a încercat să ducă la Curtea de Justiţie a UE. I s-a respins. Acum - variata a doua - ne ducem mai aproape şi o variantă care iarăşi să tragă de timp unde ? La CCR un conflict de competenţă (...), ne ducem în conflict negativ la Înalta Curte, Înalta Curte va spune cine are competenţa să judece, va veni înapoi aici. Între timp, îşi va activa probabil pensia şi îşi va încheia mandatul în deplină demnitate", a mai susţinut ministrul Justiţiei. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experți din Coreea de Sud și China avertizează: e o mare greșeală să nu purtăm mască

2 De citit / Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona af…

3 Adevăratul ucigaș de la Suceava

4 VIDEO Ministrul Sănătății: „În acel cort de triaj, la Timișoara, era o tânără italiancă, trata pacienți români…

5 Document incendiar / PSD le-a dat 570 de milioane de euro samsarilor de drepturi litigioase! Aproape toți sunt c…

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere