Tony Hsieh, unul dintre vizionarii Americii, a murit la doar 46 de ani în urma unui incendiu

Tony Hsieh, unul dintre vizionarii Americii, a murit la doar 46 de ani în urma unui incendiu

Tony Hsieh, un cunoscut antreprenor și investitor american în vârstă de 46 de ani, a murit vineri după ce în urmă cu zece zile trecuse printr-un incendiu izbucnit la casa părinților săi din Connecticut, unde venise în vizită.

Totuși, nu au fost date detalii despre cauza morții sau despre natura rănilor suferite. Un comunicat anunță doar că a murit în pace, înconjurat de familie. Tony Hsieh s-a născut în Statele Unite, dar părinții săi sunt originari din Taiwan. Era absolvent de Harvard, cu specializare în IT.

Tony Hsieh a fost fondatorul Zappos.com, un site pentru vânzări de încălțăminte și îmbrăcăminte care a fost preluat de curând de Amazon cu mai mult de un miliard de dolari. Preluarea Amazon i-a permis să se retragă după ce condusese compania timp de mai bine de 20 de ani.

În plus, Hsieh a fost un investitor căruia i se atribuie un rol central în revitalizarea centrului orașului Las Vegas, unde a ajutat la înființarea a numeroase start-up-uri, restaurante și alte afaceri.

 Tocmai de aceea, vestea morții sale a provocat un val de reacții în social media. Compania pe care a fondat-o, Zappos, a declarat că lumea a pierdut „un uriaș vizionar”.  El a fost, de altfel, autorul unei cărți, „Delivering Happiness” (Cum să livrezi fericire - n.r.), în care și-a descris filosofia de a avea grijă atât de clienți, cât și de angajați. 

Primarul orașului Las Vegas, Carolyn Goodman, a declarat că moartea lui Hsieh este o „tragică pierdere”, iar Ivanka Trump, fiica președintelui american, a scris pe Twitter că a pierdut „un prieten drag”, scrie  BBC .



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...