Top 10 greșeli de etichetă pe care nu ar trebui să le faci la cină

Top 10 greșeli de etichetă pe care nu ar trebui să le faci la cină

Atunci când suntem invitați la o cină este important să respectăm unele reguli de etichetă pentru a nu părea lipsiți de educație, relatează Daily Mail.

Pentru a fi un musafir manierat trebuie să acorzi atenție regulilor de etichetă. Foto: Arhivă

Specialistul în etichetă, Jo Bryant, a declarat: „O cină este ocazia ideală pentru a vă relaxa și a vă bucura de o companie plăcută, dar oaspeții și gazdele trebuie să aibă grijă să fie politicoși.

Oaspeții trebuie să fie sociabili, serviabili și respectuoși. Puteți fuma și vă puteți verifica telefonul la masă în propria casă, dar aceste comportamente se află pe lista celor interzise la reuniunile sociale”.

De asemenea, este important ca oaspeții să-și cunoască gazdele , astfel încât să aleagă subiecte de conversație potrivite.

În timp ce unii oameni se simt confortabil să vorbească despre sex la masă, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru o cină cu persoane din mai multe generații sau cu cei pe care nu îi cunoașteți atât de bine”, a mai adăugat Bryant.

În aceeași ordine de ide i, nu trebuie să vorbești despre religie, bani sau politică la masă. Totodată, nu ar trebui să-ți scoți șosetele la masă, să te lauzi cu salariul sau realizările tale sau să râdeți.

În plus, în cazul în care ai nevoie de ceva de la masă, nu te întinde după acel lucru. Roagă pe cineva să te ajute. De menționat este și faptul că gazda nu ar trebui să deschidă în aceeași seară sticla de vin adusă de invitați.

De asemenea, ar trebui să vă abțineți de la a posta pe Instagram o fotografie cu mâncarea gazdei fără a-i cere permisiunea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat