TOP CINEMA Filmul horror "Jigsaw" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

TOP CINEMA Filmul horror "Jigsaw" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul "Jigsaw", cel mai recent opus din franciza horror "Saw", a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american weekendul trecut, care precede sărbătoarea de Halloween, devansând comedia cu accente horror "Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloween", potrivit cifrelor provizorii publicate duminică seară de compania Exhibitor Relations, informează AFP.

Lungmetrajul "Jigsaw", regizat de Michael și Peter Spierig, reprezintă potrivit specialiștilor americani un fel de "Saw 8", a cărui intrigă reia toate elementele ce au contribuit la succesul precedentelor șapte filme din seria "Saw", potențate de caracterul machiavelic al asasinului său în serie, supranumit "Jigsaw". Acest film a generat încasări de 16,2 milioane de dolari de vineri până duminică în cinematografele din Statele Unite și Canada.

Filmul "Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloween", în coborâre cu o poziție față de clasamentul de săptămâna trecută, este regizat de Tyler Perry, care este și actor principal, scenarist și producător al peliculei. Acest lungmetraj a obținut încasări de 10 milioane de dolari în al doilea weekend de proiecții în America de Nord.

Thrillerul științifico-fantastic "Geostorm", regizat de Dean Devlin și cu Gerard Butler în rolul principal, a coborât la rândul său o poziție și a ajuns pe locul al treilea cu încasări de 5,6 milioane de dolari.

Un alt film aparținând genului horror, "Happy Death Day", a coborât pe locul al patrulea cu încasări de 5,1 milioane de dolari. Produs de Jason Blum, cunoscut pentru ''Paranormal Activity'', acest film prezintă povestea Teresei, o tânără studentă interpretată de Jessica Rothe, care retrăiește în buclă ziua în care este ucisă.

"Blade Runner 2049", continuarea filmului cult regizat de Ridley Scott în 1982, în care rolurile principale sunt interpretate de această dată de Harrison Ford și Ryan Gosling, a pierdut o poziție și a ajuns pe locul al cincilea cu încasări de 3,9 milioane de dolari.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele filme:

6 — "Thank You For Your Service" (3,7 milioane de dolari în primul weekend de proiecții)

7 — "Only The Brave" (3,4 milioane de dolari, 11,9 milioane de dolari în două săptămâni)

8 — "The Foreigner", cu Jackie Chan și Pierce Brosnan (3,2 milioane de dolari, 28,8 milioane de dolari în două săptămâni)

9 — "Suburbicon", regizat de George Clooney, cu Matt Damon și Julianne Moore (2,8 milioane de dolari în primul weekend după lansare)

10 — "It", adaptat după romanul omonim scris de Stephen King (2,4 milioane de dolari, 323,7 milioane de dolari după opt săptămâni).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 VIDEO Ca orice român obișnuit, Udrea și-a sărbătorit fetița care a împlinit doi ani la Disneyland Paris...