TOP CINEMA "The Martian" s-a instalat confortabil pe primul loc în box-office-ul nord-american

TOP CINEMA "The Martian" s-a instalat confortabil pe primul loc în box-office-ul nord-american

Beneficiind de circumstanța favorabilă a lansării pe piață la numai câteva zile după ce NASA anunțase existența apei în stare lichidă la suprafața planetei Marte, superproducția "The Martian" s-a instalat confortabil pe primul loc în topul încasărilor din SUA și Canada, conform NBC. Filmul lui Ridley Scott, lansat și în format 3D, a obținut 55 de milioane de dolari în weekend-ul de debut, conform estimărilor realizate duminică. Acest rezultat reconfirmă faptul că toamna este un sezon perfect pentru lansarea filmelor inspirate de cucerirea spațiului, așa cum a fost "Gravity" (octombrie 2013) și "Interstellar" (noiembrie 2014).

Produs de studiourile 20th Century Fox, cu Matt Damon în rolul unui astronaut rămas izolat pe planeta Marte, filmul "The Martian" a depășit superproducția lui Christopher Nolan, "Interstellar" ($47.5 million) și practic a egalat rezultatul obținut de filmul lui Alfonso Cuaron, "Gravity" ($55.8 million) în urmă cu doi ani.

În ceea ce-l privește pe regizorul Ridley Scott, "The Martian" este cel de-al doilea cel mai bun film al său la debut, după "Hannibal" (2001). Același lucru este valabil și pentru Matt Damon, filmul "The Martian" fiind depășit la debut doar de superproducția "Bourne Ultimatum" (2007).

Realizat cu un buget de doar 108 milioane de dolari, filmul "The Martian" este o adaptare după romanul cu același nume al lui Andy Weir.

Filmul de animație "Hotel Transylvania 2" a coborât pe locul doi cu încasări de 33 de milioane de dolari. Această producție a studiourilor Sony a obținut 90,5 milioane de dolari în cele două săptămâni de la lansare.

Thriller-ul lui Denis Villeneuve, "Sicario", despre războiul împotriva drogurilor, cu Emily Blunt în rolul principal, s-a plasat pe locul trei cu încasări de 12,1 milioane de dolari.

Pe locul patru în clasamentul încasărilor s-a plasat comedia "The Intern", cu 11,6 milioane de dolari, urmată de "Maze Runner: The Scorch Trials" cu 7,7 milioane de dolari.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”