Tornadă devastatoare în SUA. Zeci de oameni au murit

Tornadă devastatoare în SUA. Zeci de oameni au murit

Cel puţin 23 persoane au decedat şi alte câteva zeci au fost rănite din cauza unei tornade care a lovit statul Mississippi (sudul SUA) vineri noaptea, transmit Reuters şi AFP.

Zeci de oameni au murit în urma unei tornade în Mississippi Foto: Profimedia

Potrivit Agerpres, ample operaţiuni de căutare şi salvare erau în desfăşurare sâmbătă dimineaţă în districtele Sharkey şi Humphreys, a precizat Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din statul Mississippi.

Zona afectată se întinde pe o lungime de peste 150 de kilometri în partea de vest a statului.

Patru persoane sunt date dispărute în Silver City, în vestul statului Mississippi , potrivit Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

„Din păcate, este de aşteptat ca aceste bilanţuri să crească'', a adăugat această instituţie.

Acțiuni de căutare şi salvare sunt efectuate şi în Rolling Fork, un oraş situat de asemenea în vestul statului Mississippi. În imaginile difuzate de posturile de televiziune locală au putut fi văzute zeci de clădiri distruse în întregime şi automobile răsturnate.

„Multe persoane din zona deltei fluviului Mississippi au nevoie de protecţie în această noapte. Am activat sistemul de sprijin medical şi am solicitat mai multe ambulanţe şi alte mijloace de asistenţă de urgenţă pentru cei afectaţi. Este în desfăşurare operaţiunea de căutare şi salvare'', a declarat guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...