Torturat în prima linie: soldat ucrainean bătut cu un topor și țeava unei puști de asalt de către rușii care îl capturaseră

Torturat în prima linie: soldat ucrainean bătut cu un topor și țeava unei puști de asalt de către rușii care îl capturaseră

O nouă înregistrare îngrozitoare de pe frontul din Ucraina arată modul barbar în care soldații ruși obțin o mărturie de la un prizonier de război ucrainean, după ce l-au amenințat cu un topor și i-au împins țeava unei puști de asalt în ureche.

Soldat ucrainean torturat de ruși FOTO dailymail.co.uk

Cel puțin trei soldați sau mercenari ruși sunt văzuți cerându-i unui prizonier ucrainean să dezvăluie pozițiile camarazilor săi de arme din prima linie a frontului din Ucraina, potrivit Daily Mail .

Canalele ruse pro-război au publicat videoclipul care, dacă ar fi confirmat ca fiind autentic, ar constitui o nouă dovadă a crimelor de război comise de soldații Federației Ruse, care încalcă constant Convenția de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război.

Unul din soldații ruși spune: „Așa sunt rupți prizonierii [ucraineni]”.

Se crede că incidentul îngrozitor a avut loc duminică , posibil în apropierea satului Novoselivka, regiunea Luhansk, la nord de Svatovo.

Se crede că prizonierul ucrainean ar fi un membru al unui grup de sabotaj și recunoaștere care încearca să atace pozițiile rusești.

Ucraineanului în uniformă militară i s-a ordonat de către răpitorii săi să spună gradul comandantului său, fiind vorba despre un locotenent, despre care spune că se afla acum în spital, dar și să divulge pozițiile altor trupe.

Unul dintre interogatori este furios și îi pune o pușcă la cap, în timp ce îi strigă: „Nu mă minți?”

„Nu sunt, sincer”, îi spune soldatul capturat îngrozit. — Și comandantul adjunct al companiei este Melnik, adaugă ucraineanul.

Soldatul rus întreabă: „Și unde este...? O să te împușc acum.”

Prizonierul îngrozit îi răspunde: „Lângă acest loc, unde suntem…”

Soldatul rus continuă interogatoriul: „A fost cel care a fost cu tine? În spatele căii ferate, în pădure, unde alergi…?”

Ucraineanul, cu mâinile legate, îi explică care este situația: „Nu știu cine este pe acele poziții... Nu știu exact cine rămâne la aceste poziții”.

„Îți vei petrece toată viața într-un scaun cu rotile”

Un alt soldat rus este apoi văzut bătând cu capul unui topor cu mâner lung pe umărul bărbatului.

El îi spune prizonierul de război : „Dacă nu ne arăți pozițiile lor, îți voi rupe coloana vertebrală și te voi trimite acasă cu handicap, ai înțeles? Vei merge acasă cu handicap, mă înțelegi?”

O altă voce se aude spunând: „Acesta este cel mai bun scenariu”.

Ucraineanul este amenințat din nou: „Îți vei petrece toată viața într-un scaun cu rotile, ai auzit asta?”

Captivul răspunde: „Da, da, da, da, da!”. Soldatul ucrainean este apoi amenințat din nou cu pușca, care îi este împinsă în ureche.

„Dacă nu ne dați pozițiile voastre, acest [glonț] vă va ieși din cealaltă ureche. Ne arătați pozițiile?”, întreabă amenințător un soldar rus.

„Dacă faci o greșeală, îți va trage un glonț chiar prin ureche”, îi spun alt soldat rus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat