Transformă-ți rutina de frumusețe într-un ritual

Transformă-ți rutina de frumusețe într-un ritual

După ce ai pregătit cele mai bune preparate pentru familia și prietenii tăi, ai ales cele mai frumoase cadouri, este timpul să iei o pauză doar pentru tine. Așa cum avem grijă de gadgeturile noastre, să le încărcăm atunci când nu mai au baterie, așa trebuie să ne încărcăm și noi.

Ce poate fi mai plăcut decât o sesiune de wellness la tine acasă? Să alegi acele produse care îți oferă un moment de răsfăț fără a mai fi nevoie să treci pe la salon.

Pentru a intra în starea de relaxare, ai nevoie de crearea unei atmosfere prielnice. Lumânările parfumate și trandafirii de săpun sunt cele mai accesibile. Dacă preferi bețișoarele parfumate, atunci le poți adăuga și pe acestea.

Îngrijirea corpului

Totul începe cu o baie caldă, cu spumă bogată și mirosuri care îți trezesc simțurile. Sarea de baie poate fi și ea un element important, deoarece ajută la exfolierea pielii și eliminarea toxinelor. Aceasta este benefică și în cazul în care ai răcit în perioada sărbătorilor. Uleiurile volatile îți pot fi și ele de ajutor.

Gelul de duș este cel care va continua exfolierea și curățarea corpului, iar loțiunea de corp va completa îngrijirea pielii tale. Nevoia de hidratare și emoliere crește foarte mult în perioada rece, iar loțiunile de corp bogate în uleiuri hrănitoare ajută pielea deshidratată și o catifelează.

Îngrijirea părului

Îngrijirea începe din cap până în picioare, iar un păr aspru și fragil, cu rădăcinile crescute și nevopsite poate afecta starea de bine și stima de sine. Alege o vopsea care pe lângă colorarea părului tău să-i dea și un aspect sănătos. Sunt vopsele de păr care conțin substanțe care pot usca părul sau oxidanți care-l distrug. De asemenea, dacă încerci o vopsea nouă, ai grijă să o testezi înainte pentru eventuale reacții.

În funcție de tipul părului tău alege un șampon și o mască potrivite lui. Fă-ți timp pentru acest ritual și încearcă să nu sari niciun pas. Poți introduce și fiolele pentru îngrijirea părului. Acestea hidratează, hrănesc și sigilează fibrele părului, dar ajută și la menținerea unui păr sănătos cu o culoare intensă.

Părul aranjat încadrează chipul tău și te face mai frumoasă. Dacă ai primit placa de păr aflată pe lista cu dorințe de Crăciun, atunci poți realiza bucle lejere sau îți poți îndrepta părul. Pe piață găsești multe modele de uscător de păr care au ca accesorii perii sau îl poți transforma într-un ondulator de păr.

Indiferent ce alegi, ai grijă ca părul să fie perfect uscat înainte de a folosi un accesoriu fierbinte pentru aranjarea lui.

Îngrijirea tenului

Chipul este cel pe care se reflectă starea sufletească, frumusețea vine și din interior, dar fără neglijarea îngrijirii pielii feței. În funcție de tipul tenului tău alege acele produse care să asigure curățarea, tonifierea și hidratarea feței.

Atunci când vrei să te răsfeți poți aplica o mască de tip șervețel sau una care să conțină acizi exfolianți. Continuă cu un ser de față care să ajute la păstrarea umidității și evitarea pierderii transepidermice de apă. Pentru a sigila toate acele substanțe benefice tenului tău folosește o cremă hidratantă.

Nu uita de crema de față cu protecție solară SPF 50 vara și minim SPF 30 iarna, atunci când ieși afară. Contrar celor auzite, crema spf oferă protecție solară împotriva razelor UVA tot timpul anului și nu influențează absorbția Vitaminei D în organism.

Parfumuri

Parfumul este acel finish de care ai nevoie înainte de a ieși din casă, sau de ce nu și când stai acasă. Este o notă specială care poate transmite informații despre personalitatea ta. În trend sunt parfumurile arăbești cu note orientale care persistă mai mult timp. Cu note dulci sau lemnoase, parfumurile arăbești aduc din misterul celor 1001 de nopți, din pasiunea și frumusețea cadânelor.

Dacă siajul parfumului este unul puternic, acesta este mult mai persistent în comparație cu cele fără siaj care se simt doar la nivelul pielii. Sunt femei care aleg un parfum în funcție de starea pe care o au sau în funcție de anotimp. Trebuie să ai în vedere că ph-ul pielii este cel care face ca notele acestuia să fie diferite de la persoană la persoană.

Cele mai bune parfumuri pentru femei sunt acelea care corespund stilului lor de viață sau personalității lor. Un parfum poate trezi amintiri sau îți poate schimba starea, iar un miros care ție îți place s-ar putea să nu-i placă altei persoane.

Sărbătorile pot avea un impact mare asupra stării noastre sufletești și a trupului nostru. Integrează în viața ta un ritual de frumusețe și starea de bine se va vedea și în exterior.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...