Trei angajați ai ONU au fost uciși în lovitura de stat din Sudan. World Food Programme își oprește activitatea în țara africană

Trei angajați ai ONU au fost uciși în lovitura de stat din Sudan. World Food Programme își oprește activitatea în țara africană

ONU a anunțat că World Food Programme (Programul Alimentar Mondial) va fi oprit temporar în Sudan, scrie BBC . Decizia vine după ce trei angajați ai organizației au fost uciși sâmbătă în confruntările armate dintre armată și gruparea paramilitară RSF .

Într-o declarație, reprezentanții WFP (PAM - Programul Alimentar Mondial) se declară „îngroziți” de vestea morții a trei dintre angajații săi.

„Transmitem cele mai profunde condoleanțe pentru familiile lor și facem apel la toate părțile din Sudan să respecte neutralitatea lucrătorilor umanitari din Sudan, al căror rol este să asiste toate părțile în această criză”, se arată în declarație.

„PAM a fost forțat să-și oprească temporar operațiunile în timp ce revizuim situația de securitate. Violența continuă are un impact sever asupra muncii noastre și asupra oamenilor pe care îi servim”, transmite ONU.

ONU condamnă uciderea lucrătorilor WFP

Organizația Națiunilor Unite a condamnat uciderea a trei angajați ai Programului Alimentar Mondial (PAM/WFP) în timpul luptelor din Sudan, spunând că cei trei au murit în timp ce își îndeplineau sarcinile.

Cei trei lucrători WFP au murit sâmbătă, după ce paramilitarii Forțelor de Sprijin Rapid (RSF) și forțele armate s-au confruntat la o bază militară din Kabkabiya, în vestul țării.

„Civilii și lucrătorii umanitari nu sunt o țintă”, a declarat Volker Perthes, reprezentantul special al ONU în Sudan.

„Sunt, de asemenea, extrem de înspăimântat de informațiile despre proiectile care au lovit locații ONU și alte spații umanitare, precum și de rapoartele despre jefuirea acestora în Darfur”, a adăugat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”