Trei femei, amendate pentru că au dansat pe un cântec ucrainean. Ulterior, au fost obligate să cânte o piesă care îl laudă pe Vladimir Putin

Trei femei, amendate pentru că au dansat pe un cântec ucrainean. Ulterior, au fost obligate să cânte o piesă care îl laudă pe Vladimir Putin

Un tribunal din Crimeea a amendat trei femei cu 15.000 de ruble (138 de euro) pentru că au „discreditat” armata rusă, a anunțat vineri Ministerul de Interne, relatează ziarul independent rusesc Novaya Gazeta.

Incidentul a avut loc într-un parc acvatic din orașul Alushta la 8 august. Ministerul a precizat într-un comunicat că cele trei femei, care lucrează ca animatoare pentru copii în parcul acvatic, „dansau în public” pe un cântec „cu o semnificație inacceptabilă” al unui artist ucrainean.

FOTO: Captură Video

Canalul Telegram pro-război Crimeea SMERSH a postat un videoclip în care apar femeile dansând pe melodia Gulyanochka a artistului ucrainean Andriy Danylko, cunoscut sub personalitatea Verka Serduchka, popular de zeci de ani atât în Rusia, cât și în Ucraina

Unul dintre versuri este „Ucraina nu a pierit încă dacă noi petrecem așa”. Verka Serduchka, personajul travestit al artistului ucrainean Andriy Danylko, este popular în Rusia și Ucraina de zeci de ani. De la începutul invaziei rusești în Ucraina, Danylko a fost vehement împotriva războiului și a lansat un turneu de concerte „Help for Ukraine”, susținând concerte în mai multe țări.

Angajații parcului acvatic, în vârstă de 19, 20 și 26 de ani, au fost reținuți a doua zi. Potrivit ministerului, două dintre ele erau cetățeni ruși care au venit la Alushta pentru a munci în timpul verii, în timp ce a treia femeie era originară din Crimeea.

Același canal Telegram a postat ulterior un videoclip în care femeile își cer scuze și apoi cântă melodia „Vladimir Putin is a good fellow”.

În decembrie 2022, trei bărbați au fost arestați în Crimeea și acuzați de „discreditarea” forțelor armate ruse prin „ascultarea și cântarea cu voce tare a cântecelor naționaliștilor ucraineni”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...