Trei persoane, puse sub acuzare în cazului atacului comis la Târgul de Crăciun din Strasbourg

Trei persoane, puse sub acuzare în cazului atacului comis la Târgul de Crăciun din Strasbourg

Trei persoane au fost puse sub acuzare în legătură cu atacul comis în decembrie la Târgul de Crăciun din Strasbourg, a declarat vineri o sursă judiciară, relatează dpa.

Cei trei, care au rămas în detenţie, sunt acuzaţi de conspiraţie la acte de terorism şi deţinere de arme de foc, a spus sursa citată.

Potrivit media franceze, cei trei sunt suspectaţi că i-au furnizat atacatorului Cherif Chekatt revolverul pe care l-a folosit în atac şi în care au fost ucise cinci persoane. Sursa citată nu a confirmat în mod specific acest lucru.

Chekatt, în vârstă de 29 de ani, avea cazier judiciar îndelungat şi era cunoscut de autorităţi ca fiind un extremist, a fost împuşcat de poliţie pe 13 decembrie după o urmărire de două zile.

Anchetatorii au găsit ulterior o înregistrare video în care acesta promitea supunere organizaţiei Statul Islamic, care a revendicat atacul. Alte două persoane arestate marţi împreună cu cei trei suspecţi au fost eliberate în lipsă de probe.AGERPRES/( AS - editor: Violeta Gheorghe, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion