Trei polițiști din Suceava, dintre care doi șefi de post, arestați pentru luare de mită

Trei polițiști suceveni din mediul rural, dintre care doi sunt șefi de post, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați că au primit mită în mai multe rânduri de la șoferi pentru a nu-i sancționa contravențional. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Tribunalul Suceava a emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Florin Acrămiuc, șeful Postului de Poliție Vadu Moldovei, Daniel Vîrvara, șeful Postului de Poliție Fântâna Mare, și Costel Maftei, agent de poliție în cadrul Secției nr. 1 de Poliție Rurală Vadu Moldovei, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

Procurorii susțin că, în perioada august — decembrie 2015, șeful Postului de Poliție Vadu Moldovei, Florin Avrămiuc, a primit (în cinci situații diferite) bunuri sau sume de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu cu privire la constatarea și sancționarea contravențiilor sau constatarea unor infracțiuni. În toate cele cinci cazuri, polițistul a constatat săvârșirea de contravenții sau infracțiuni în cadrul unor controale în traficul rutier și în niciuna dintre situații nu a întocmit niciun fel de acte, având în vedere foloasele necuvenite primite.

De asemenea, la data de 8 noiembrie 2015, Florin Avrămiuc și șeful Postului de Poliție Fântâna Mare, Daniel Vîrvara, au oprit în trafic un autoturism și, deși au constatat că șoferul era minor, nu au întocmit acte de constatare a infracțiunilor săvârșite de acesta și de către persoana care i-a încredințat autovehiculul, primind suma de 200 lei.

Totodată, la data de 18 decembrie 2015, șeful de post Florin Avrămiuc și polițistul Costel Maftei au depistat în trafic un TIR încărcat cu cherestea și, deși au constatat că șoferul nu deținea documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos, nu au întocmit acte de constatare și sancționare a contravenției. O altă persoană chemată la fața locului de către proprietarul materialului lemnos a promis celor doi agenți de poliție în primă fază remiterea sumei de 1.000 euro, după care le-a dat 4.000 de lei.

Ancheta în acest caz a fost efectuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video