Treizeci de migranţi, blocaţi de o lună la frontiera dintre Belarus şi Polonia

Treizeci de migranţi, blocaţi de o lună la frontiera dintre Belarus şi Polonia

Aproximativ 30 de migranţi continuau duminică să fie blocaţi la frontiera Poloniei cu Belarus, unde se află de o lună, a anunţat poliţia de frontieră poloneză, pe fondul unei dispute între cele două ţări în legătură cu migranţii şi sancţiunile europene contra Minskului, transmite Reuters.



Migranţii sunt campaţi lângă satul Usnarz Gorny şi primesc produse de strictă necesitate de la forţele belaruse, au scris oficialităţi poloneze pe Twitter.

Informaţia nu a putut fi verificată din surse independente, întrucât Polonia nu le permite jurnaliştilor şi lucrătorilor umanitari să se apropie de migranţi.



Soarta acestor migranţi, cărora nu li se autorizează intrarea în Polonia, a provocat o vie dezbatere în rândul opiniei publice poloneze.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat joi stare de urgenţă în regiunea frontalieră cu Belarus, în contextul tentativelor de intrare ilegală a migranţilor în Uniunea Europeană, venind dinspre Belarus.



Lituania, Letonia şi Polonia au raportat creşteri substanţiale ale numărului de migranţi care au ajuns pe teritoriile lor plecând din Belarus. Cele trei state, care sunt membre ale Uniunii Europene, l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko că pune presiune asupra UE în scopul ridicării sancţiunilor economice impuse Belarusului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...