Tribunalul Timiş: Arestare în lipsă a unui inculpat care a încercat să determine uciderea unui jurnalist

Tribunalul Timiş: Arestare în lipsă a unui inculpat care a încercat să determine uciderea unui jurnalist

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Tribunalul Timiş a dispus, vineri, arestarea în lipsă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză s-a reţinut faptul că la data de 10 septembrie 2019, inculpatul a încercat să determine mai multe persoane să agreseze prin împuşcare un jurnalist (Dragoş Boţa - n.r.) de la o publicaţie online, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa sa, arată un comunicat al DIICOT remis, vineri, AGERPRES.

În acest scop, i-a predat unuia dintre atacatori, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc semiautomată, calibrul 7,65 mm, promiţând că în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale îl va recompensa financiar atât pe el, cât şi pe ceilalţi participanţi la agresiune, precum şi că le va oferi arma de foc în mod de gratuit, menţionează comunicatul DIICOT.

Prin actul de sesizare, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara au solicitat Tribunalului Timiş arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...