Trucuri ieftine ca să ștergi eficient praful. La ce este foarte bună o banală rolă de scotch

Trucuri ieftine ca să ștergi eficient praful. La ce este foarte bună o banală rolă de scotch

Praful ne dă mari bătăi de cap, mai ales că se depune relativ ușor și trebuie șters cam de două pri pe săptămână. Există însă soluţii care reuşesc să ţină praful la distanţă o perioadă mai lungă de timp.

Praful de pe mobilă trebuie șters odată la trei zile FOTO impact.ro

În comerț există o multitudine de substanțe de curățare a prafului, dar multe din acestea sunt destul de costisitoare. Vă prezentăm mai jos o serie de soluții simple pentru ștergerea eficientă a prafului , cu recomandarea să folosiți un pulverizator și o lavetă.

Praful de pe mobilă este departe cel mai enervant pentru că se depune foarte repede, de regulă cam după două-trei zile de la ștergere. Există două mixturi pe care le puteți obține foarte ușor acasă:

– o soluție pe bază de terebentină: se obține prin amestecul următoarele lichide: un pahar de ulei de măsline, un pahar de oţet şi un pahar de terebentină. Praful nu se va mai depune pe mobile timp de minim o săptămână, iar aceasta va căpăta şi strălucire;

– o soluție pe bază de parafină lichidă: se amestecă un litru de apă în care, în prealabil, se dizolvă 6-7 linguri de oţet, cu 100 de mililitri de parafină lichidă.

Draperiile și canapelele

Cele mai mari bătăi de cap le avem când vine timpul să curățăm draperiile și canapalele de praf. În comerț se găsesc role asemănătoare scoch-ului care se folosesc pentru curățarea prafului din zonele greu accesibile, dar se termină repede și sunt și destul scumpe.

Soluția este banalul scotch, pe care îl putem folosi ca să curățăm de praf și tapițeria canapelelor și fotoliilor. Este adevărat că va va lua ceva timp să duceți treaba la bun sfârșit, dar rezultatul merită efortul.

Bucătăria

Atât de cunoscutul săpun de casă are eficiență maximă la curățarea bucătăriei. În combinație cu puțină apă caldă, aragazul, chiuveta, hota, chiar și faianța și obiectele de mobilier vor fi curățate foarte bine și pentru o perioadă îndelungată cu săpun de casă.

Geamurile și faianța

Dureri de cap ne dau la fiecare curățenie și ștersul gresiei și faianței din bucătărie și baie, ca să nu mai vorbim de oglinzi. O soluție simplă și eficientă pentru a le curăța este glicerina.

Puneți câteva picături în apa cu care spălați și veți constata că suprafețele amintite se vor curăța mult mai bine și mai ușor, iar praful se va depune mai greu pentru că glicerina are acțiune antistatică.

Tastatura

Tastatura calculatorului este adevărat focar de bacterii și praf. Tocmai de aceea este indicat să o ștergem chiar zilnic, dacă acest lucru este posibil. Primul pas este să întoarcem tastatura cu tastele în jos, nu înainte de a pune sub ea o coală de hârtie. Veți fi uimiți de cantitatea de praf și de firimituri care va cădea din aceasta.

Următorul lucru pe care trebuie să îl facem este înmuiem o lavetă sau o cârpă în alcool 90% și să curățăm cât mai bine tastele prin apăsarea și ștergerea zonelor dintre ele. Un alt mic truc este să folosim bețișoare de ureche înmuiate în alcool pentru a șterge mai bine spațiul dintre taste.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...