Trump a sugerat bombardarea uraganelor pentru a le împiedica să lovească teritoriul SUA (Axios)

Trump a sugerat bombardarea uraganelor pentru a le împiedica să lovească teritoriul SUA (Axios)

Preşedintele Donald Trump a sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor înainte ca acestea să lovească teritoriul SUA, a indicat duminică site-ul american de informaţii Axios, relatează AFP.

Potrivit Axios, Trump a întrebat la o reuniune privind uraganele dacă ar fi posibil, pentru a le împiedica să se formeze complet în mare, să se arunce o bombă atomică în centrul lor.

Potrivit unei surse anonime citate de Axios, persoanele care au participat la reuniune au fost uimite de întrebarea adresată de preşedintele american. Site-ul nu precizează când ar fi avut loc această reuniune.

Ideea propusă de Donald Trump nu este nouă, fiind emisă iniţial în anii '50 de un om de ştiinţă care a lucrat pentru guvernul american, sub preşedinţia lui Dwight Eisenhower.

De atunci, ideea a reapărut în mod constant, deşi există un consens ştiinţific că o astfel de metodă nu ar da rezultat.

Potrivit Axios, Trump a întrebat deja prima dată, în 2017, dacă administraţia sa ar trebui să bombardeze uraganele pentru a le împiedica să lovească pământul. În această conversaţie, preşedintele nu a menţionat posibila utilizare a bombelor nucleare, a precizat site-ul citat.

Casa Albă nu a dorit să comenteze informaţiile difuzate de Axios.

''Obiectivul opririi uraganelor nu este rău'', a declarat un oficial al Administraţiei sub rezerva anonimatului, fără a confirma dacă afirmaţiile citate de Axios au fost făcute de preşedintele Trump.

Statele Unite sunt lovite în mod constant de uragane. În 2017, Uraganul Harvey a fost cel mai puternic care a lovit în 12 ani teritoriul SUA.

De atunci, coasta de est a Statelor Unite a fost lovită de o serie de furtuni catastrofale care au ucis mii de oameni şi au provocat pagube de sute de miliarde de dolari.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...