Trump adresează un mesaj susținătorilor săi la un an de la victoria în alegeri: "Felicitări tuturor celor jalnici!"

Președintele american Donald Trump a marcat miercuri un an de la victoria sa la alegerile prezidențiale printr-un mesaj ironic postat pe Twitter, în care a adresat felicitări susținătorilor săi, atașând și o fotografie realizată la bordul Air Force One, potrivit AFP.

"Felicitări tuturor celor 'JALNICI' și milioanelor de oameni care ne-au dat o victorie zdrobitoare MASIVĂ în colegiul electoral (304-227)!", a scris Trump în postare.

"Jalnici" este termenul folosit de Hillary Clinton la o recepție de strângere de fonduri în septembrie 2016, pentru a califica "jumătate" dintre susținătorii rivalului său republican, despre care a spus că sunt "rasiști, sexiști, homofobi, xenofobi, islamofobi". Cuvântul este evocat, de atunci, cu mândrie de susținătorii miliardarului pentru a denunța disprețul arătat de democrată față de ei.

În imaginea care însoțește mesajul, liderul american se află la biroul său din avionul prezidențial, înconjurat de colaboratorii săi din campanie și care l-au urmat la Casa Albă, între care Jared Kushner, ginerele său, Stephen Miller, consilier, și Hope Hicks, directoarea pentru comunicare a executivului. Toți au degetul mare ridicat în semn de victorie și surâd.

Președintele american se află în prezent într-un turneu în Asia.

Donald Trump a câștigat 304 de voturi în Colegiul electoral, conform modului de alegere indirectă a președintelui SUA. Acest scor este inferior însă celor două victorii repurtate de Barack Obama (365 și 332), dar superior celor câștigate de George W.Bush (271 și 286).

Democrata Hillary Clinton, așa cum ea reamintește cu regularitate, a obținut majoritatea sufragiilor, 48% față de 45,9%, cât a acumulat miliardarul republican.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

3 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

4 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

5 Tovarășul Yau Mu Ye

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala