Trump afirmă că s-ar putea întâlni cu Putin înaintea începerii eventualului său mandat la Casa Albă

Trump afirmă că s-ar putea întâlni cu Putin înaintea începerii eventualului său mandat la Casa Albă

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a avansat luni ideea de a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin 'înaintea începerii mandatului său'' dacă va câștiga scrutinul prezidențial din 8 noiembrie, relatează politico.com.

Trump a fost întrebat de jurnalistul de radio Michael Savage în ce mod ar împiedica un război cu Rusia. Deși candidatul republican nu a intrat în detalii, el a afirmat că în prezent o parte a problemei constă în faptul că liderii americani îl insultă prea mult pe Vladimir Putin.

''Ei îl jignesc constant, așa că nu ar trebui să ne mirăm că Putin nu îi suportă pe Obama și pe Hillary Clinton", a spus Donald Trump, care a fost criticat dur pentru atitudinea mult prea prietenoasă manifestată față de liderul de la Kremlin.

El a afirmat în continuare că nu va avea nicio problemă în a se întâlni cu Putin înainte de a-și începe eventualul său mandat la Casa Albă. ''Dacă voi câștiga pe 8 noiembrie, mă văd întâlnindu-mă cu Putin și cu Rusia înainte de începerea mandatului. Cred că va fi minunat'', a menționat Trump.

Candidatul republican a estimat că în prezent capacitatea nucleară a Rusiei este ''mult mai avansată'' decât cea a Statelor Unite, deși conform Asociației pentru Controlul Armelor (ACA), SUA dețin 1.735 de focoase nucleare, în timp ce Rusia doar 1.481. Nu este însă clar dacă Donald Trump s-a referit la limitele prevăzute de noul tratat START, negociat de Washington și Rusia în 2011, atunci când Hillary Clinton era secretar de stat al SUA, adaugă sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat