Trump ar putea vizita Marea Britanie după Brexit, anunţă ambasadorul SUA la Londra

Trump ar putea vizita Marea Britanie după Brexit, anunţă ambasadorul SUA la Londra

Preşedintele american Donald Trump ar putea vizita Marea Britanie în mai 2019, după ce britanicii vor părăsi Uniunea Europeană, în martie, a declarat luni ambasadorul SUA la Londra, Woody Johnson, informează Reuters.

Întrebat dacă o vizită de stat promisă de premierul britanic Theresa May anul trecut ar putea fi reprogramată pentru a coincide cu marcarea încheierii celui de-al doilea război mondial în mai, Johnson a declarat la postul de radio BBC: ''Între noi fie vorba, cred că ar fi un moment bun''.

Trump a vizitat Marea Britanie în iulie şi, deşi nu a fost vorba de o vizită de stat oficială după proteste publice de proporţii faţă de această vizită, liderul de la Casa Albă a fost primit de regina Elisabeta a II-a.

Întrebat dacă Trump ar dori să revină în Marea Britanie pentru o vizită de stat, Johnson a răspuns: ''Cred că preşedintele ar fi de acord şi ar aştepta cu nerăbdare deoarece s-a vorbit (despre o astfel de vizită) când el s-a aflat aici, deci dacă putem face acest lucru ar fi, cred eu, ceva extrem de pozitiv''. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

4 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

5 Două femei, una frumoasă, una...