Trump cere Congresului să-l audieze pe un fost consilier al său pentru a demonta acuzațiile referitoare la Rusia

Președintele american Donald Trump le-a cerut miercuri congresmenilor să-l audieze pe Carter Page, fostul său consilier de politică externă, în cadrul anchetei referitoare la presupusa implicare a Rusiei în campania prezidențială, susținând că acesta poate contracara mărturiile anterioare ale unor foști oficiali ai Biroului Federal de Investigații (FBI) și Agenției Centrale de Informații (CIA), transmite Reuters.

''Așadar, se spune acum că democrații, care l-au jupuit de viu pe Carter Page în legătură cu Rusia, nu vor ca el să depună mărturie. El le aruncă în aer cazul împotriva lui și acum vrea să-și spele reputația arătând 'mărturia falsă sau înșelătoare a lui James Comey, John Brennan...' Vânătoare de vrăjitoare!'', a scris Trump pe Twitter, referindu-se la foștii directori ai FBI și CIA.

Carter Page este unul dintre apropiații lui Trump aflați în atenția comisiei de anchetă a Congresului cu privire la posibila implicare a Rusiei în campania prezidențială din 2016 și presupuse contacte ale echipei lui Trump cu Moscova.

Suspiciunile îi vizează în special pe fostul director de campanie al miliardarului, Paul Manafort, și foștii săi consilieri Carter Page și Michael Flynn.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 „Du-te dracului, Erdogan!” / Conflictul dintre Turcia și Grecia ia foc după ce un ziar grecesc l-a înjurat în tu…

4 Cele două fetițe au „un comportament sexual explicit” / Momente șocante trăite de o familie care a luat în plasa…

5 Judecați voi... Acesta este anunțul candidatei PSD la Primăria Capitalei României...