Trump cere Congresului să-l audieze pe un fost consilier al său pentru a demonta acuzațiile referitoare la Rusia

Trump cere Congresului să-l audieze pe un fost consilier al său pentru a demonta acuzațiile referitoare la Rusia

Președintele american Donald Trump le-a cerut miercuri congresmenilor să-l audieze pe Carter Page, fostul său consilier de politică externă, în cadrul anchetei referitoare la presupusa implicare a Rusiei în campania prezidențială, susținând că acesta poate contracara mărturiile anterioare ale unor foști oficiali ai Biroului Federal de Investigații (FBI) și Agenției Centrale de Informații (CIA), transmite Reuters.

''Așadar, se spune acum că democrații, care l-au jupuit de viu pe Carter Page în legătură cu Rusia, nu vor ca el să depună mărturie. El le aruncă în aer cazul împotriva lui și acum vrea să-și spele reputația arătând 'mărturia falsă sau înșelătoare a lui James Comey, John Brennan...' Vânătoare de vrăjitoare!'', a scris Trump pe Twitter, referindu-se la foștii directori ai FBI și CIA.

Carter Page este unul dintre apropiații lui Trump aflați în atenția comisiei de anchetă a Congresului cu privire la posibila implicare a Rusiei în campania prezidențială din 2016 și presupuse contacte ale echipei lui Trump cu Moscova.

Suspiciunile îi vizează în special pe fostul director de campanie al miliardarului, Paul Manafort, și foștii săi consilieri Carter Page și Michael Flynn.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!