Trump consideră că nu e vizat de cazul Manafort, avocatul său susţine acelaşi lucru despre cazul Cohen

Trump consideră că nu e vizat de cazul Manafort, avocatul său susţine acelaşi lucru despre cazul Cohen

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, consideră că nu este implicat de situaţia juridică a fostului său şef de campanie, Paul Manafort, transmite Reuters. Avocatul preşedintelui, Rudy Giuliani, susţine acelaşi lucru despre procesul lui Michael Cohen, fost avocat al lui Trump.

Un juriu l-a declarat marţi pe Manafort vinovat de opt infracţiuni legate de fraude bancare şi fiscale, dar judecătorul nu va pronunţa eventuale condamnări înainte de 29 august. Trump a declarat că "îl doare rău" verdictul din procesul fostului său colaborator, dar a adăugat: "nu mă implică" şi "nu are nimic cu complicitatea cu Rusia".

Verdictul împotriva lui Manafort este un succes al procurorului independent Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Într-un alt proces, Michael Cohen, fost avocat personal al lui Donald Trump, a recunoscut marţi că a făcut plăţi pentru a influenţa alegerile din 2016. Cohen s-a declarat vinovat în faţa unei instanţe, conform unei înţelegeri la care ajunsese cu procuratura şi care include recunoaşterea mai multor încălcări ale legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale. Cohen a precizat că a aranjat plăţi "cu scopul principal de a influenţa alegerile", la indicaţiile unui candidat la o funcţie federală, pe care nu l-a numit.

Giuliani a comentat subliniind că acuzaţiile federale împotriva lui Cohen nu se referă la nicio presupusă încălcare a legii de către preşedinte, în schimb demonstrează "un model de minciuni şi necinste pe o perioadă semnificativă de timp" din partea fostului reprezentant legal al lui Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…