Trump îi cere lui Tillerson să nu-și mai 'piardă vremea' cu Coreea de Nord

Trump îi cere lui Tillerson să nu-și mai 'piardă vremea' cu Coreea de Nord

Președintele american Donald Trump i-a transmis secretarului de stat Rex Tillerson să nu-și mai 'piardă vremea' cu Coreea de Nord, la o zi după ce șeful diplomației dezvăluise că Washingtonul se află în contact direct cu Phenianul, transmit DPA și AFP.

'I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru Secretar de Stat, că își pierde vreme încercând să negocieze cu Little Rocket Man' (Micul Om-Rachetă), a postat Donald Trump duminică pe Twitter, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

'... Conservă-ți energia, Rex, vom face ceea ce trebuie făcut!' a scris Trump.

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a declarat sâmbătă, în cursul unei vizite la Beijing, că Washingtonul are deschise 'linii de comunicare' cu Phenianul pentru 'a sonda' voința regimului lui Kim Jong-Un de a se angaja în discuții referitoare la programul nuclear .

'Avem două sau trei canale deschise cu Phenian (...) Putem să le vorbim, le vorbim', le-a dat asigurări Tillerson jurnaliștilor.

Departamentul de Stat a indicat totuși, la scurt timp după aceea, că Phenianul nu a manifestat 'niciun semn de interes' pentru negocieri cu SUA .

'Oficialii nord-coreeni nu au arătat niciun semn că sunt interesați sau pregătiți pentru discuții privind denuclearizarea', afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Departamentul are 'câteva canale deschise' pe care le poate folosi pentru a comunica cu oficiali ai regimului de la Phenian, a indicat purtătoarea de cuvânt.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie