Trump intenţionează să viziteze India luna viitoare

Trump intenţionează să viziteze India luna viitoare

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, intenţionează să se ducă în India luna viitoare, ceea ce ar urma să fie prima sa vizită în cea mai mare democraţie din lume de la învestirea sa în funcţie, în urmă cu trei ani, au anunţat marţi surse informate citate de Reuters.

Prim-ministrul indian Narendra Modi, care caută să construiască legături strânse cu Washingtonul, l-a invitat anterior pe Trump să ia parte la parada anuală de Ziua Republicii India la sfârşitul acestei luni, dar oficiali americani au explicat că perioada respectivă ar coincide cu discursul preşedintelui asupra Stării Uniunii.

"Există o invitaţie deschisă pentru el (Trump) de a (efectua) vizita, ambele părţi lucrează la date", a menţionat una dintre sursele citate.

O altă sursă a spus că Trump s-ar putea duce în India în a doua jumătate a lunii februarie şi că poate va vizita un al doilea oraş în afară de capitala naţională, New Delhi.

Ministerul de Externe indian nu a făcut imediat comentarii asupra vizitei propuse.

India şi Statele Unite şi-au construit legături apropiate politice şi de securitate, dar în ultimii ani fricţiunile comerciale s-au amplificat. Trump a numit frecvent India drept una dintre ţările cu cele mai mari tarife din lume şi a retras o concesie comercială cheie din acest motiv.

Cele două părţi au încercat să elaboreze un nou pact comercial limitat de reducere a tarifelor, dar aceste negocieri s-au lovit de aspecte generale legate de confidenţialitate şi controlul datelor în ce priveşte comerţul electronic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...