Trump se declară convins că rivalul său la prezidenţialele din 2020 va fi Joe Biden sau Bernie Sanders

Trump se declară convins că rivalul său la prezidenţialele din 2020 va fi Joe Biden sau Bernie Sanders

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat convins, vineri, că la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 contracandidatul său va fi ori Joe Biden, ori Bernie Sanders, amândoi septuagenari, la fel ca el, relatează AFP.

"Impresia mea e că va fi Joe (Biden) cel somnoros şi morocănos sau Bernie (Sanders) cel sărit de pe fix", a transmis Trump pe Twitter, între două mesaje legate de negocierile comerciale cu China.

"Toţi ceilalţi dispar în viteză!", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump şi-a intensificat în ultimele săptămâni atacurile la adresa democratului Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, cea ce indică faptul că îl consideră un adversar serios.

La sfârşitul lui aprilie, Trump (72 de ani) a dat asigurări într-o emisiune pe Fox News că Biden (76 de ani) "nu ar fi capabil să-i facă faţă preşedintelui chinez Xi Jinping", pentru că acest lucru cere "alt nivel de energie şi, sincer vorbind, de inteligenţă".

La jumătatea lui aprilie, înainte de a se lansa în cursa prezidenţială, Biden domina în sondaje printre aproape douăzeci de pretendenţi la învestitura democrată, cu 30% din intenţiile de vot, conform mediei stabilite de site-ul RealClearPolitics, faţă de 22,5% pentru senatorul independent Bernie Sanders, cu mult înaintea celorlalţi candidaţi.

Având în vedere vârsta sa, Biden ar fi cel mai vârstnic preşedinte al SUA, iar în plus comportamentul său prea afectuos i-ar putea dăuna candidaturii. Mai multe femei l-au acuzat recent că au fost deranjate de celebrele sale gesturi de afecţiune: sărutatul pe cap sau punerea mâinilor pe umeri. Fostul senator este cunoscut pentru gesturile sale demonstrative, iar după polemica pe acest subiect el a promis că va fi ''mai atent'', fără să prezinte însă scuze.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Așa o fi? Atât de grav?