Trump se declară 'surprins cât de prost merg negocierile' pentru Brexit

Trump se declară 'surprins cât de prost merg negocierile' pentru Brexit

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat joi "surprins" de cât de prost merg negocierile cu privire la Brexit, remarcând că premierul britanic Theresa May nu i-a ascultat sfaturile, relatează AFP, Reuters şi dpa.

"Sunt surprins cât de prost merg negocierile. Eu i-am oferit premierului ideile mele în ce priveşte cum să negocieze. Ea nu a ascultat", a declarat Trump în Biroul Oval, în prezenţa premierului irlandez Leo Varadkar.

Oaspetele său a menţionat în ce-l priveşte că "regretă" Brexitul şi că are altă perspectivă decât preşedintele SUA, punând accentul pe necesitatea de a asigura că procesul de pace nord-irlandez nu va fi afectat.

"Este o situaţie dificilă", a admis şi Trump, insistând la rândul său asupra complexităţii "problemei graniţei cu Irlanda".

Liderul de la Casa Albă a precizat totodată că se opune unui nou referendum cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, care "ar fi foarte incorect pentru cei care au câştigat" votul popular din 2016.

Donald Trump a afirmat încă de anul trecut, într-un interviu acordat tabloidului The Sun cu ocazia primei sale vizite oficiale în Marea Britanie, că el ar fi negociat "foarte diferit" în locul Theresei May. Ulterior, şefa executivului britanic a dezvăluit că liderul de la Casa Albă i-a sugerat să dea UE în judecată.

Cu două săptâmâni înainte de data teoretică a ieşirii Regatului Unit din Uniune, deputaţii britanici urmau să se pronunţe joi seara asupra unei amânări a acesteia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante