Trump și Pence au vorbit cu 29 de lideri străini, după succesul din 8 noiembrie (echipa de tranziție)

Președintele ales al SUA, Donald Trump, și vicepreședintele ales, Mike Pence, au vorbit cu 29 de lideri străini după victoria în alegerile din 8 noiembrie, a precizat echipa de tranziție a lui Trump, într-o declarație difuzată miercuri, după apariția în presă a unor informații ce semnalau dificultăți ale conducătorilor unor țări de a intra în contact cu acesta, informează EFE.

Potrivit unui comunicat, Trump și Pence au dialogat, între alții, cu președinții Rusiei, Chinei, Turciei, Coreii de Sud, Franței și Egiptului.

De asemenea, cu prim-miniștrii din India, Canada, Australia, Israel, Noua Zeelandă sau Japonia, Shinzo Abe, care este așteptat în următoarele ore în SUA și care, potrivit unor surse diplomatice, are prevăzută în cadrul vizitei o întâlnire în persoană cu Donald Trump.

Trump și Pence au vorbit totodată, în ultimele zile, cu diferiți conducători europeni precum premierul britanic, cancelarul german, prim-ministrul italian, cel danez sau cel irlandez.

Lista difuzată de echipa lui Trump include și conversații cu regii Arabiei Saudite și Iordaniei și cu liderii Qatar-ului și Emiratelor Arabe Unite.

Președinții din Mexic, Columbia și Argentina sunt unicii conducători latinoamericani care apar în listă, în care nu se specifică dacă conversațiile au fost cu Trump sau cu vicepreședintele său.

Miercuri, ca răspuns la informațiile de presă care vorbeau de probleme de organizare în echipa președintelui ales, chiar Trump a scris pe Twitter că de la alegerea sa a vorbit cu "mulți lideri străini".

"Rusia, Regatul Unit, China, Arabia Saudită, Japonia, Australia, Noua Zeelandă și mulți alții. Mereu sunt disponibil pentru ei", a semnalat Trump, în mesajul în care a criticat în mod direct ziarul The New York Times.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

2 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

3 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

4 Așa o fi?

5 SUSPECT / Decizie ciudată în China: Șapte nave de croazieră sunt aduse în Wuhan pentru găzduirea medicilor și as…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul