Trump spune că fostul său consilier John Bolton riscă o ''problemă penală'' în legătură cu cartea de memorii

Trump spune că fostul său consilier John Bolton riscă o ''problemă penală'' în legătură cu cartea de memorii

Preşedintele american Donald Trump a declarat că fostul său consilier de securitate naţională John Bolton s-ar putea confrunta cu o "problemă penală" dacă nu opreşte publicarea unei cărţi care este extrem de critică la adresa liderului de la Casa Albă, potrivit DPA.

Vorbind luni cu presa la Casa Albă, Trump a spus că Bolton "ar încălca legea" deoarece discuţiile cu preşedintele sunt "strict secrete".

Trump a adăugat că vor ajunge "în curând în instanţă", anticipând un aparent atac la tribunal al Departamentului de Justiţie.

Procurorul general William Barr a declarat presei că volumul nu a trecut prin "procesul" de analiză a materialelor secrete.

Cartea de memorii, programată să apară la 23 iunie, îl va portretiza pe preşedinte ca "dependent de haos", conform unei prezentări scrise de editura Simon & Schuster, care publică volumul.

Bolton a fost un consilier cheie al preşedintelui timp de peste un an şi a fost propulsat în centrul atenţiei în timpul procesului de impeachment împotriva lui Trump.

Democraţii au vrut ca Bolton să depună mărturie despre cunoştinţele sale în legătură cu afacerile lui Trump cu Ucraina.

Bolton a refuzat să depună mărturie, iar Trump a fost în cele din urmă pus sub acuzare în Camera Reprezentanţilor, dar achitat în Senat, în legătură cu acuzaţiile că a blocat un ajutor militar pentru Kiev de scopuri personale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”