Trump vrea "suspendarea imigrației" din țările cu un trecut de "terorism"

Trump vrea "suspendarea imigrației" din țările cu un trecut de "terorism"

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump a propus luni suspendarea fluxului imigrației din țările implicate în trecut în atentate împotriva Statelor Unite sau a aliaților lor, informează AFP.

"Când voi fi ales, voi suspenda imigrația provenind din regiuni ale lumii cu un trecut dovedit de terorism împotriva Statelor Unite, Europei sau a aliaților noștri, până când vom înțelege pe deplin cum să punem capăt acestor amenințări", a declarat el într-un discurs la Manchester (New Hampshire), a doua zi după atentatul din Orlando care a făcut 49 de victime.

El nu a specificat perimetrul sau condițiile exacte ale acestei suspendări.

Candidatul republican a subliniat că președintele SUA are puterea de a interzice intrarea pe teritoriul american a oricărei categorii de călători considerați periculoși pentru interesele sau securitatea țării. În decembrie anul trecut, după atentatele de la Paris și San Bernardino, Donald Trump a propus închiderea temporară a granițelor pentru musulmani.

"Nu putem lăsa mii și mii de persoane să intre în țara noastră, dintre care multe gândesc la fel ca ucigașul sălbatic", a spus el, referindu-se la criminalul din Orlando, Omar Mateen, născut în Statele Unite din părinți afgani.

"Singurul motiv pentru care acest ucigaș se afla în America este că noi i-am autorizat familia să vină aici", a declarat Trump.

"Cea mai mare parte a principiilor islamului radical sunt incompatibile cu valorile și instituțiile occidentale", a subliniat el. "Islamul radical este anti-femei, anti-gay și anti-americani", a adăugat el.

Acest discurs este primul ținut de Trump după masacrul din Orlando. Republicanul a dat tonul următoarelor luni, atacându-și frontal adversarul democrat, Hillary Clinton. În discursul său, el a criticat-o pentru că se declară favorabilă primirii mai multor refugiați sirieni.

"Hillary Clinton vrea să ne golească cuferele pentru a intra mai mulți oameni în țară, mai ales indivizi care predică ura contra cetățenilor noștri", a declarat Donald Trump.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...