Trupa Taxi reacţionează după ce Grigore Leşe a cerut să fie scos din clipul piesei "Despre smerenie"

Trupa Taxi reacţionează după ce Grigore Leşe a cerut să fie scos din clipul piesei "Despre smerenie"

Trupa Taxi reacţionează într-un mesaj publicat pe pagina lor oficială de Facebook, după ce Grigore Leşe a cerut să fie scos din videoclipul piesei "Despre smerenie", cântăreţul motivându-şi decizia cu argumentul că piesa a fost interpretată drept un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului.

În numele trupei Taxi, Gabriela David, manager de PR al formaţiei, a publicat, sâmbătă, un mesaj pe pagina oficială de Facebook a trupei Taxi, căruia i-a ataşat o fotografie "print screen", pentru a argumenta faptul că în email-ul transmis iniţial lui Grigore Leşe, cântăreţului de muzică populară i se furnizase textul melodiei. În fotografia "print screen" este redat emailul original trimis lui Grigore Leşe, în care figurează textul complet al piesei "Despre smerenie".

Mesajul integral publicat de reprezentantul trupei Taxi este: "Notă de presă - referitoare la participarea domnului Grigore Leşe în proiectul "Despre smerenie" Prin prezenta dorim să vă comunicăm faptul că domnul Grigore Leşe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitaţiei de a filma. 1. În data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei şi lista participanţilor confirmată în acel moment. 2. În data de 22.03.2016 domnul Grigore Leşe a venit la studio. Înainte de a-şi da acordul final pentru a înregistra, a fost invitat să asculte piesa şi să urmărească filmările realizate până în acel moment. După ce a ascultat piesa şi a vizionat filmările, domnul Leşe a intrat în studio pentru înregistrările audio şi video. Vă mulţumim, În numele trupei Taxi!"

Mesajul e o reacţie a membrilor formaţiei Taxi la decizia lui Grigore Leşe de a cere să fie scos din videclipul piesei "Despre smerenie".

Leşe şi-a motivat alegerea în declaraţile acordate presei cu argmentul că nu vrea să se ralieze interpretării ce a fost dată de publicul larg melodiei "Despre smerenie". Grigore Leşe a băgat de seamă că piesa a fost interpretată drept un manifest împotriva ridicării Catedralei Mântuirii Neamului. Cântăreţul şi folcloristul Grigore Leşe a afirmat cu tărie că nu a dezaprobat niciodată construcţia acestei Catedrale.

Pe de altă parte, Dan Teodorescu a publicat, sâmbătă, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care spune: "Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a deranjat ce-am spus. Promit să spun, şi de-acum încolo, exact ce simt şi ce cred. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"

Trupa Taxi a lansat joi seară un videoclip despre smerenie, împreună cu "prieteni" faimoşi, adică mai multe celebrităţi din România. Melodia pledează pentru modestia creştină, în care vedetele repetă pe rând "Dumnezeu preferă lemnul si spaţiile mici".

"Azi-noapte am avut un vis/ Catedrala Mântuirii Neamului Românesc era gata/ Iar eu... m-am dus la catedrală, de dimineaţă, să-l caut pe Dumnezeu" – este începutul melodiei compuse de Dan Teodorescu, solistul formaţiei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...