Trupele ruse care nu au reușit să recucerească un oraș ucrainean au fost trimise în luptă cu vehicule blindate învechite din epoca sovietică

Trupele ruse care nu au reușit să recucerească un oraș ucrainean au fost trimise în luptă cu vehicule blindate învechite din epoca sovietică

Trupele rusești, care nu au reușit să recucerească un oraș ucrainean săptămâna trecută, au fost trimise în luptă în vehicule blindate din epoca sovietică a căror producție a încetat în 1970, potrivit unor rapoarte.

Rușii care pierd lupte sunt retrimiși la război cu echipamente învechite FOTO captură video X

O fotografie publicată de analiști independenți din surse deschise pare să arate cel puțin un BTR-50 distrus în Avdiivka, un oraș situat în regiunea Donetsk din estul Ucrainei. Fotografia pare să arate, de asemenea, corpurile neclare ale soldaților împrăștiate în jurul vehiculului.

Insider nu a reușit să verifice imaginea în mod independent.

BTR-50 este un transportor blindat de trupe (APC) din epoca sovietică, care a fost dezvoltat în 1952 și a fost folosit de armată timp de 12 ani, potrivit Forbes. Producția vehiculului, care este ușor înarmat și slab blindat, s-a oprit în 1970.

Săptămâna trecută, Rusia a încercat un efort târziu pentru a recuceri Avdiivka, încercând să o flancheze dinspre sud și nord. Dar minele, artileria și dronele ucrainene au făcut ca rușii să sufere pierderi serioase.

Cel puțin 36 de tancuri și vehicule blindate rusești au fost distruse în primele 24 de ore ale ofensivei, potrivit Kyiv Post.

Rusia a început să desfășoare pentru prima dată transportoare blindate de trupe BTR-50 în Ucraina în luna martie a acestui an, potrivit serviciilor secrete britanice.

Rusia a pierdut o mulțime de echipamente militare și arme de când a lansat invazia Ucrainei în februarie 2022, forțând-o să desfășoare echipamente de epocă, inclusiv tancuri de luptă principale T-62 vechi de 60 de ani.

Cu toate acestea, e chipamentul învechit prezintă multe vulnerabilități pe câmpul de luptă modern și are șanse limitate în fața multora dintre armele trimise de Occident pe care Ucraina le-a folosit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”