Tudorel Toader afirmă că va lua 'sigur anul acesta' o decizie în urma raportului Inspecției Judiciare privind activitatea DNA

Tudorel Toader afirmă că va lua 'sigur anul acesta' o decizie în urma raportului Inspecției Judiciare privind activitatea DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat joi că va lua o deciziei în urma controlului Inspecției Judiciare la Direcției Națională Anticorupție "sigur anul acesta".

 "Am cerut (...) controlul, Inspecția (Judiciară — n.r.) a efectuat cele două controale, au făcut rapoarte, cel de la DNA are cinci sute și ceva de pagini. Este obligația mea nu numai morală, ci și legală, ca ministru, să valorific rezultatele raportului de control. Eu nu pot să mă fac că nu s-a întâmplat nimic, eu nu pot să dau raportul la o parte și să ne vedem pe viitor, ne vom vedea de treabă, dar nu pot să neglijez acel raport pe care să îl valorific și cu un rezultat pe care să îl prezint public, indiferent care va fi el. Indiferent ce voi aprecia eu în urma evaluării concluziilor din raport, o parte vor fi de acord și partea cealaltă mă va critica. Problema este doar de nuanță, care parte va fi de acord și care parte mă va critica, rezultatul matematic va fi același. Evaluarea nu o voi face numai din punctul de vedere al raportului Inspecției, ci (...) voi integra concluziile pe care le voi trage din raport într-o evaluare de ansamblu a activităților desfășurate de respectivele entități", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Întrebat când preconizează că va lua o decizie în urma raportului, Toader a răspuns: "O zi exactă n-aș putea spune, dar în scurt timp, sigur anul acesta".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria