Tudorel Toader și Augustin Lazăr se vor întâlni cu membrii Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009

Tudorel Toader și Augustin Lazăr se vor întâlni cu membrii Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009

Ministrul justiției, Tudorel Toader, și procurorul general Augustin Lazăr au stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială de anchetă a alegerilor din 2009.

Potrivit unui comunicat al MJ remis luni AGERPRES, întâlnirea va avea loc la sediul Ministerului Justiției sau al CSM.

"Tudorel Toader, ministrul Justiției și Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial. Întâlnirea, la care vor fi invitați și membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), va avea loc la sediul Ministerului Justiției sau al CSM, la o dată ce va fi stabilită de comun acord", afirmă MJ.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că Augustin Lazăr și Tudorel Toader au avut luni seara o convorbire telefonică, pentru a clarifica chestiunea acestei întâlniri. Convorbirea a avut loc la inițiativa procurorului general.

Comunicatul MJ vine după ce președintele comisiei, deputatul Oana Florea, a anunțat că Biroul Comisiei parlamentare de anchetă, procurorul general Augustin Lazăr și ministrul justiției, Tudorel Toader, în calitate de mediator, vor avea o întâlnire pe tema dosarului clasat referitor la scrutinul prezidențial din 2009 .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina