Tudorel Toader spune că a va anunţa într-un termen foarte scurt decizia în cazul şefei DNA

Tudorel Toader spune că a va anunţa într-un termen foarte scurt decizia în cazul şefei DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seara, că va anunţa într-un termen foarte scurt decizia sa în legătură cu posibila revocare sau menţinerea în funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Decizia nu poate fi decât una în limitele competenţelor legale. Competenţe legale care sunt partajate de data acesta. Ministrul Justiţiei poate să facă acea evaluare, să ajungă la o concluzie sau alta şi să propună mai departe revocarea sau menţinerea. Prin urmare, nu ministrul Justiţiei decide posibila revocare, competenţele sunt partajate între ministrul Justiţiei şi preşedintele republicii. Vă asigur că eu îmi voi îndeplini competenţele mele", a spus Tudorel Toader la Antena 3.

Întrebat când va lua decizia în legătură cu şefa DNA, Toader a replicat: "CEDO vorbeşte de termen rezonabil, dar acolo e vorba de cauze. Eu vă pot spune într-un termen scurt sau foarte scurt".

De asemenea, ministrul Justiţiei a fost întrebat dacă a luat decizia în "forul lui interior".

"Da. În procesul decizional sunt două momente, cel intern şi extern. Se spune că factorul intern, dacă nu este exteriorizat, nu produce efecte juridice. În momentul în care voi decide să trec la momentul al doilea, atunci voi ţine o conferinţă de presă la Ministerul Justiţiei. Vă voi invita. În egală măsură, voi invita deodată toate mijloacele media", a răspuns Tudorel Toader. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…