Tudose: Am discutat cu Halep, Țiriac și Năstase despre o soluție pentru Arenele BNR

Premierul Mihai Tudose a declarat că luni a avut la Guvern o întrevedere cu jucătoarea de tenis Simona Halep, noul nr. 1 mondial WTA, la care au participat și foștii mari tenismeni Ion Țiriac și Ilie Năstase, context în care s-a discutat și despre găsirea unei soluții pentru ca Arenele BNR să fie redate circuitului sportiv.

 "Sincer, da, mi-am manifestat dorința de a o felicita, și nu de a mă agăța de performanța domniei sale, fiindcă, haide să fim sinceri, statul român nu a ajutat-o cu absolut nimic, ea a făcut tenis pe banii familiei și apoi ajutată de către domnul Ion Țiriac și alți oameni de suflet. (...) Am rugat-o nu să-i fac eu onoarea că o primesc, ci să-mi facă ea onoarea să vină să vorbim un pic. În afară de un buchet de flori, ce poți să-i oferi Simonei decât dragoste și recunoștință pentru ce face? ", a declarat Mihai Tudose, luni seara, la Antena 3.

Premierul a adăugat că întrevederea de la Guvern a avut ca scop și o discuție despre situația Arenelor BNR și ce se poate face, având în vedere situația în care se găsește baza sportivă.

"De aici a plecat discuția și scopul întâlnirii mele cu cei trei tenismeni: chiar nu putem să facem nimic pentru ca măcar în acest moment în care avem o emulație extraordinară pentru tenis, avem numărul 1 mondial, avem doi oameni foarte iubiți în România (Țiriac și Năstase — n.r.) (...), noi să nu profităm de acest moment fabulos să creăm o bază de selecție, o bază sportivă, mai multe terenuri, mai multe baze sportive, să începem un proces de selecție pentru copii și să începem să dăm ora exactă în acest sport pentru mulți ani de acum încolo? Și evident că am constatat că, așa cum spuneți dvs., Arenele BNR, pe care BNR-ul le-a primit moștenire de pe undeva de la mama BNR-ului (...), nu le-a luat de la un minister, undeva prin negura istoriei, se pare că, de fapt, nu mai are nimeni nicio hârtie și că Arenele au venit la pachet cu nu știu ce clădire. Am rugat, începând de astăzi, pe cineva să cerceteze. Am înțeles că sunt la vânzare. O să vedem. Așa am înțeles, acum vreo două săptămâni, că aveau și un preț de vreo 30 și ceva de milioane, lucru care, pe mine, recunosc, m-a urcat pe pereți. (...) Mi se pare o crimă ce se întâmplă, măcar deschide-l pentru copii", a spus Tudose.

În context, premierul a adus critici și BNR. "Domne', Banca Națională asta se spune că e a României? Credeți că am putea să începem să ne gândim cumva sau să înceapă și cineva dinăuntru să se gândească că este Banca Națională a românilor? (...) Ar putea BNR să permită accesul acolo al unor investitori, al unei fundații, al Federației (Române de Tenis — n.r.), să spună: eu o am, nu mai bag banii în ea să fac nu știu ce, să iau nu știu ce avize, luați-o voi, puneți-o la punct și folosiți-o ca atare", afirmat Tudose.

Premierul a menționat că, în discuția cu cei trei tenismeni, s-a invocat și posibilitatea ca statul să preia Arenele de la Banca Națională.

"I-am întrebat foarte sincer: dacă o luăm, dacă o ia statul înapoi, o recuperăm cumva (...), o cumpărăm cu bani de la buget — cu toate că banca nu a cumpărat-o cu bani de la familiile lor, ci tot din profitul obținut din banii românilor, dar trecem peste—, o recuperăm să o redăm circuitului sportiv, unde o dăm, cui o dăm, cine să o aibă în administrare? Soluția cred că este simplă cumva: la Primăria Capitalei cred că este cel mai bine, apoi, Primăria Capitalei, cred că doamna primar general, doamna Firea, va ști să o opună în valoare. Este o perlă în mijlocul Bucureștiului, poate fi o bază sportivă de renume și chiar cred că putem să organizăm turnee de tenis la nivel mondial", a declarat Tudose.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea