Tudose despre reforma fiscală: Președintele are o părere, noi alta

Tudose despre reforma fiscală: Președintele are o părere, noi alta

Președintele Iohannis are părerea sa despre reforma fiscală, iar Guvernul alta, aceasta fiind cea bună după cum consideră atât sindicatele cât și patronatele, a declarat joi seara premierul Mihai Tudose.

 El a afirmat că nu a mai discutat în ultima perioadă cu șeful statului.

Întrebat dacă nu se impune o discuție cu Klaus Iohannis având în vedere criticile pe marginea măsurilor fiscale dar și pe MCV, prim-ministrul a răspuns: "Nu-mi amintesc să fiu criticat pentru MCV. Care este acuza adusă Guvernului? Este o relație instituțională, deocamdată nu am avut un motiv să o activăm. Domnia sa are părerea sa despre ceea ce înseamnă reforma fiscală, noi avem părerea noastră. Se pare că a noastră este cea bună, fiind confirmată pe rând de sindicate și de patronate", a precizat premierul la Băile Herculane, unde va participa la reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD.

Potrivit acestuia, în afară de Bogdan Hossu, nu ar mai amenința nimeni cu protestele, prim-ministrul menționând că sindicatele din educație au fost prezente în sală în urmă cu două zile la congresul confederației sindicale, existând un acord. "Domniile lor au spus că își manifestă în continuare disponiblitatea de a se manifesta sindical, dar nu cei din sistemul de educație — vorbesc de CNSLR Frăția — partea de privat, de angajați în sistemul privat, în relația cu angajatorul dacă angajatorul nu va respecta ceea ce se poate respecta din acest pachet fiscal", a completat premierul.

Prim-ministrul a susținut că mediul economic este atractiv pentru investitorii străini. "Da, este atractiv pentru investitorii străini, dat fiind faptul că sunt în fiecare săptămână investiții străine în România", a subliniat Mihai Tudose.

"Când toate companiile anunță că salariile nu vor fi micșorate, ba dimpotrivă, unele vor crește, nu putem ieși totuși din manipularea asta? Că o să vină 1 ianuarie, 1 februarie, o să vină fluturașii, o să vină salariile, atunci ce o să mai spună alții?", a adăugat la rândul său președintele PSD, Liviu Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia