Tudose: Eu nu am spus că nu accept demiterea şefului Poliţiei, dar întâi să vedem cu ce raport vine

Tudose: Eu nu am spus că nu accept demiterea şefului Poliţiei, dar întâi să vedem cu ce raport vine

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri, că aşteaptă ca în maximum o săptămână şeful IGPR, Bogdan Despescu, să îi prezinte un raport referitor la cazul agentului acuzat că a agresat doi copii dar şi pentru remedierea situaţiei din Poliţia Română, adăugând că în caz contrar va vorbi "cu noul şef al Poliţiei".

"Am solicitat de luni dimineaţă doamnei ministru o anchetă oficială şi un raport oficial. Raportul oficial a fost gata astăzi dimineaţă. Astăzi dimineaţă a venit cu el domnul Despescu (...) Lucrurile sunt complicate (...) I-am solicitat domnului Despescu ca, în maxim o săptămână, (...) să vină cu două tipuri de rezultate. Vinovaţii şi responsabilii - (...) deferiţi organelor competente, începând de la colegii de tură, care două zile au stat cu poza în buzunar sau pe torpedoul maşinii şi n-au fost în stare să-şi recunoască colegul, ajungând până la şefii ierarhici, care ar fi trebuit să ştie că respectivul a mai fost cercetat în diverse dosare (...) Ăştia trebuiau primii daţi afară. Dăm afară şeful Poliţiei, am înţeles. Eu nu am spus că nu accept demiterea domniei sale, dar stai întâi să vedem cu ce vine, pentru că raportul acela trebuie pus în practică de cineva", a declarat Tudose, la Antena 3.

Totodată, şeful Executivului a subliniat că aşteaptă de la şeful Poliţiei Române un set de măsuri care să rezolve problemele din sistem.

"Al doilea set de măsuri pe care-l aştept este un set de măsuri care să rezolve sistemul. Cum facem ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, cum facem ca să redăm încrederea populaţiei în poliţie? (...) Nu toată poliţia acum trebuie blamată. (...) Nu poţi să-l acuzi pe şeful Poliţiei că n-a ştiut că, la secţia nu ştiu care, un agent (...) are nu ştiu ce dosar, care a fost ţinut sub preş acolo de colegii lui. I-am cerut să vadă exact cine au fost cei care au ştiut, cine au fost cei care trebuia să ia măsuri şi, dacă au vrut să fie la pachet complici, să se ducă împreună cu el şi nu în faţa opiniei publice, ci pe la nişte procurori", a mai spus Tudose.

Şeful Guvernului a precizat că raportul va fi făcut public.

"Vă promit că în maxim o săptămână îl aveţi public, dacă şeful Poliţiei este în stare să-l facă. Dacă într-o săptămână nu este în stare să-l facă, atunci vorbim cu noul şef al Poliţiei", a arătat Tudose.

Pe de altă parte, şeful Guvernului a vorbit şi despre o eventuală demitere a şefului Serviciului Omoruri, precizând că i se pare "un pic exagerată".

"Demiterea şefului de la Omoruri, care înţeleg că este un poliţist extraordinar (...), mi se pare un pic exagerată. De ce cel de la Omoruri şi nu cel de la Circulaţie, care era şeful direct? De ce n-a plecat acasă în secunda doi un consilier al doamnei ministru, care a fost şapte ani de zile coleg de tură cu făptuitorul?", a afirmat Tudose.

El a mai spus că este dispus să acorde tot sprijinul structurilor Poliţiei Române, dar aşteaptă din partea acestora o responsabilizare "dusă la extrem".

"Sunt dispus ca prim-ministru să acord tot sprijinul Poliţiei Române şi structurilor Poliţiei Române, şi Jandarmeriei şi la ISU, la tot ce înseamnă uniformă în România, cu statut, cu dotări, cu tot ce doriţi, cu creşteri de salarii. Dar şi responsabilizarea vine la pachet. Şi responsabilizarea dusă la extrem", a punctat Tudose. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu