Tudose: Guvernul va transpune mot a mot Directiva privind Justiţia, dacă Parlamentul nu va reuşi legiferarea la termen

Guvernul va interveni pentru a nu exista probleme cu Comisia Europeană în cazul în care Parlamentul nu va reuşi să adopte prin lege prevederile Directivei europene privind Justiţia pe care România trebuie să le implementeze până în aprilie 2018, a declarat joi premierul Mihai Tudose.

"Mă îngrijorează orice protest atât timp cât este fundamentat pe ceva. Legile respective nu sunt încă gata, manifestă o categorie socială o
îngrijorare pe o anumită temă", a afirmat prim-ministrul la Parlament, întrebat de presă dacă este îngrijorat de protestele magistraţilor.

Întrebat despre faptul că dezbaterile parlamentare ar excede cadrului Directivei europene pe care România trebuie să o implementeze, prin anumite amendamente propuse, inclusiv unul care ar exclude materialele video ca probă în anchetă, Tudose a spus: "Nu mă băgaţi în discuţii tehnice pe acest domeniu".

"Domnul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a spus ceva. Bine, până la urmă, a fost interpretat greşit. În discuţiile cu domnia sa mi-a spus ce a vrut domnia să spună şi sunt de aceeaşi părere cu domnia sa. Dacă acele directive nu vor reuşi să fie transpuse în timp util în lege, Guvernul va trebui să intervină pentru a nu avea dificultăţi cu Comisia Europeană, dar o transpunere exactă, mot a mot a Directivei", a explicat premierul.

Tudose nu a dorit să comenteze întrebat dacă ministrul Justiţiei ar trebui să meargă să vorbească cu şeful statului pe tema Legilor Justiţiei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

2 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

3 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

4 Așa o fi?

5 VIDEO Aceste roiuri imense de lăcuste se îndreaptă spre China! Tocmai au trecut de Bahrain!

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?