Tudose: Guvernul va transpune mot a mot Directiva privind Justiţia, dacă Parlamentul nu va reuşi legiferarea la termen

Guvernul va interveni pentru a nu exista probleme cu Comisia Europeană în cazul în care Parlamentul nu va reuşi să adopte prin lege prevederile Directivei europene privind Justiţia pe care România trebuie să le implementeze până în aprilie 2018, a declarat joi premierul Mihai Tudose.

"Mă îngrijorează orice protest atât timp cât este fundamentat pe ceva. Legile respective nu sunt încă gata, manifestă o categorie socială o
îngrijorare pe o anumită temă", a afirmat prim-ministrul la Parlament, întrebat de presă dacă este îngrijorat de protestele magistraţilor.

Întrebat despre faptul că dezbaterile parlamentare ar excede cadrului Directivei europene pe care România trebuie să o implementeze, prin anumite amendamente propuse, inclusiv unul care ar exclude materialele video ca probă în anchetă, Tudose a spus: "Nu mă băgaţi în discuţii tehnice pe acest domeniu".

"Domnul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a spus ceva. Bine, până la urmă, a fost interpretat greşit. În discuţiile cu domnia sa mi-a spus ce a vrut domnia să spună şi sunt de aceeaşi părere cu domnia sa. Dacă acele directive nu vor reuşi să fie transpuse în timp util în lege, Guvernul va trebui să intervină pentru a nu avea dificultăţi cu Comisia Europeană, dar o transpunere exactă, mot a mot a Directivei", a explicat premierul.

Tudose nu a dorit să comenteze întrebat dacă ministrul Justiţiei ar trebui să meargă să vorbească cu şeful statului pe tema Legilor Justiţiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…