Tudose îl UMILEȘTE pe Toader! Guvernul NU va da OUG pe Coduri!

Tudose îl UMILEȘTE pe Toader! Guvernul NU va da OUG pe Coduri!

Surse: Guvernul nu va da Ordonanta de urgenta pe Codurile penale. Tudorel Toader anuntase ca Executivul va da OUG daca Parlamentul nu adopta o directiva europeana.

Guvernul nu va da nici o Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului Penal sau Codului de Procedura Penala, au declarat pentru  HotNews.ro surse guvernamentale. Pozitia Guvernului vine dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, declarase marti in Comisia speciala condusa de Florin Iordache ca directiva europeaa privind prezumtia de nevinovatie trebuie transpusa, iar daca Parlamentul nu o va face, Guvernul va fi indreptatit sa emita o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor penale.

“Indiscutabil, ea trebuie transpusă. Avem termenul aprilie 2018. Eu sunt convins că Parlamentul o va transpune (...) Faptul că dacă legea, dintr-un motiv sau altul, într-o formă sau alta, nu va trece de Parlament şi nu va fi promulgată, publicată în Monitor, astfel încât să producă efecte juridice, Guvernul este îndreptăţit să emită o ordonanţă de urgenţă pentru transpunerea directivei”, a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…