Tudose spune că va discuta cu ministrul Carmen Dan despre poliţistul acuzat că ar fi agresat sexual doi copii

Tudose spune că va discuta cu ministrul Carmen Dan despre poliţistul acuzat că ar fi agresat sexual doi copii

Premierul Mihai Tudose spune că urmează să aibă, luni seară, o discuţie cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în ceea ce priveşte cazul poliţistului de la Brigada Rutieră acuzat că ar fi agresat sexual doi copii.

Întrebat luni dacă a vorbit cu Carmen Dan despre acest caz, Mihai Tudose a răspuns: "Nu am vorbit. Acum o să mă duc la Guvern, să o întreb despre ce este vorba".

Agentul de poliţie acuzat că ar fi agresat doi copii într-un lift din Capitală a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.

În cauză urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 6 în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inclusiv cu privire la eventuala implicare a persoanei în cauză în fapte similare.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut şefului Poliţiei Române să spună, până miercuri, cât de serioase şi de riguroase au fost testările psihologice în cazul poliţistului, ce calificative profesionale a primit acesta în ultimii ani şi cum a fost posibil ca din 1990 să nu fie observat comportamentul lui. Anunţul a fost făcut luni de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"Cazul de astăzi nu trebuie tratat superficial. Nu toată Poliţia este de blamat, însă sistemul trebuie corectat. Nu toţi poliţiştii sunt vinovaţi. Aceia puţini care comit abateri grave sunt identificaţi, prinşi şi excluşi din Poliţie. Derapaje se întâmplă în toate poliţiile din lume, important este ca, după astfel de cazuri, lucrurile care merg prost să fie schimbate", a spus Dajbog. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...